Tatjana Marija (©Reuters)
Tatjana Marija (©Reuters)

Ništa od senzacije na Vimbldonu: Džaber zaustavila veteranku u polufinalu

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.07.22. | 16:23

Tatjana Marija nije mogla do finala

Sam plasman u polufinale Vimbldona je fantastičan uspeh Tatjane Marije, ali nije uspela 34-godišnja Nemica da napravi još jedan korak i stigne do senzacionalnog učešća u meču za trofej.

Učinila je koliko je mogla, osvojila set protiv pete teniserke sveta, Ons Džaber, ali je sedam godina mlađa Marokanka potom bila silovita i dozvolila joj samo jedan gem u odlučujućem setu. Na kraju - 6:2, 3:6, 6:1 za Džaber, koja će u finalu igrati protiv bolje iz duela Simona Halep - Elena Ribakina.

Izabrane vesti

Za utehu Nemici, 98. na WTA listi, je činjenica da je u Londonu igrala najbolji tenis karijere. Prvi put je stigla dalje od drugog kola nekog grend slema, ali kada je bilo najpotrebnije, na terenu je postojala samo Ons Džaber. Brzo je stigla do 5:0 u trećem setu i dozvolila protivnici samo utešni gem na njen servis.

I za Džaber je ovaj rezultat najbolji u karijeri. Dosad je to bilo četvrtfinale Australijan opena, a tu su i ovogodišnje titule iz Madrida i Berlina, kao i prošlogodišnja iz Birmingema.

Iako tek treba da igra svoj polufinalni meč, favorit za trofej u Londonu je Simona Halep, koja je bila šampionka Vimbldona 2019. godine.


tagovi

Tatjana MarijaOns DžaberVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara