Novak Đoković
Novak Đoković

Nisu svesni šta su uradili, uzeće Novak još deset grend slemova

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 15:00

U porodici Đoković nemaju dilemu: Novak će igrati i osvojiti još jedan Australijan open!

I dalje je neizvesno, a i sve napetije u Australiji.

Federalni sud u Melburnu presudio je da Novaku Đokoviću bude vraćena viza, međutim, čeka se definitivna odluka ministra za imigraciju, Aleksa Hoka, hoće li mu ona ponovo biti oduzeta. To bi značilo da srpski as definitivno neće učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu, na kom je trebalo da napadne 21. grend slem titulu i postane najuspešniji teniser u istoriji.

Izabrane vesti

Dobre vesti zbog pozitivne odluke suda brzo je pokvarila informacija da australijske vlasti, ipak, planiraju deportaciju Novaka Đokovića. Odluka o tome očekuje se u utorak rano ujutru po našem vremenu, ali u porodici Đoković nemaju dilemu: Novak će igrati i osvojiti još jedan Australijan open!

Saopštili su to na zajedničkoj konferenciji za medije povodom neprijatne situacije koja je zadesila Novaka.

I koja će, po rečima njegovog oca Srđana, samo da ga ojača.

"Ovo će mu dati dodatnu snagu, ne znaju šta su učinili. Osvojiće još deset grend slemova od sada. Super se oseća, on ima toliku mentalnu snagu da ga ovo nije poremetilo. Jedva čeka da se vrati na teren i 17. januara da počne turnir", poručio je Srđan Đoković.

Novak je već bio na terenu u Melburnu i trenirao.

"Na kraju se uspešno završilo sve i Novak je konačno oslobođen. Na slobodi je, bio je na teniskom terenu i treneirao. Otišao je u Australiju da igra tenis, da napravi još jedan rekord. Otišao je sa najboljim mogućim namerama. Poneo je svu potrebnu dokumentaciju koja je bila tražena i dobio je medicinsko izuzeće. Epilog svega smo danas saznali. Novak je pre svega sportista, najbolji teniser svih vremena. Oduvek su ga etiketirali na razne načine, ali on se uvek zalagao pre svega za slobodu izbora", izjavio je Đorđe Đoković, Novakov brat.

Konferencija za medije je organizovana zbog, kako kažu Đokovići, Novakove pobede u borbi za pravdu i istinu. Najvažnije pobede u njegovoj karijeri.

"Mi smo ovde došli da proslavimo pobedu našeg sina Novaka. Dečka koji je u svojoj porodici naučio da ne trpi laži i prevaru, da se uvek bori za pravdu. Ništa nije kriv, ništa nije učinio što se kosi sa njihovim zakonima, a opet je pretrpeo torturu. Naravno da je ustao protiv sistema i australijske vlade jer je smatrao da ima pravo da boravi sa vizom koju je dobio. Došao je tu da igra tenis i osvoji turnir. Za mene je ovo najveća pobeda u njegovoj karijeri, veća od svih grend slemova", istakla je majka najboljeg svetskog tenisera, Dijana.

Porodica se zahvalila svima koji su podržali Novaka, od navijača, kolega, do sudije Entonija Kelija koji je "slučaj vodio neutralno i sagledao svaku činjenicu od Novakovog sletanja i maltretiranja do sudskog procesa.".

"Hvala na podršci svim ljudima koji se širom sveta bore za slobodu govora i mišljenja. Novak se za to izborio. Nije se dao baciti na kolena, niti će ikada. Razne stvari su se dešavali ovih dana, bilo mi je mnogo teško kao i svim slobodoumnim ljudima. Ali Novak je jedna mentalna gromada koja nikada nikoga nije uvredila, uvek je pokušavao da pomogne, nikada da odmogne. Ali to se nije svidelo moćnicima iz jedne male zemlje", naglasio je Srđan Đoković.

Na pitanje šta će se dalje dešavati, pošto se konačna odluka australijskih vlasti očekuje tokom noći po našem vremenu, Đorđe Đoković je dao diplomatski odogovor.

"Siguran sam da svi državi i savezni zvaničnici postupaju onako kako je zakon to propisao. Novak nikada nije kršio zakone, niti će. On će da postupa onako kako zakon to zalaže".

Potom se nadovezao Srđan:

"Ali neće na silu potpisati da se odriče vize jer nema razloga za to. Sačekaće novu sudsku odluku ako bude trebalo".

Porodica je uverena da će devetostruki osvajač Australijan opena ove godine upisati i jubilarnu desetu titulu. Bio bi spektakl da se to dogodi, a ako neko ume da pripredi čudo na teniskom terenu, onda je to sigurno Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićAustralian OpenSrđan Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara