Nole, spremi se, Rafa deluje zatrašujuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.01.19. | 11:39

Španac preslišao Stefanosa Cicipasa na putu do finala AO - 3:0. Đoković sutra protiv Puja

Prvi finalsita ovogodišnjeg Australijan opena je Rafael Nadal! Svaka čast Stefanosu Cicipasu za sve što je uradio na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije, ali drugi teniser sveta za njega je danas bio preveliki zalogaj - 6:2, 6:4, 6:0! 

Uprkos povredama koje su ga mučile prethodnih meseci Nadal se očito opako spremio za Melburn. Nije izgubio ni set do polufinala, nije ga prepustio ni talentovanom Grku. Totalna dominacija španskog asa i najava da ćemo u nedelju gledati spektakularno finale. Naravno pod pretpostavkom da će Novak Đoković uspeti da opravda ulogu favorita protiv Luke Puja.

Izabrane vesti

Nole, dobro se spremi, Rafa deluje zaista zastrašujuće... 

Cicipas je najavio velike domete na ovom turniru kada je iu+zbacio Rodžera Federera, dobro je krenuo i danas, međutim prvi brejk Nadala kao da ga je sasekao. A dogodio se u trećem gemu za vođstvo Španca od 2:1. Usledilo je nekoliko gemova u kojima su teniseri bili gotovo maksimalni, lagano branili svoj servis, da bi Rafa duplim brejkom rešio sve dileme kada je u pitanju drugi set.   

Grk je mnogo jače, odlučnije krenuo u drugom delu igre i to mu se isplatilo. Konstantno je imao prednost, ali Nadal nije popuštao. Pritajio se i čekao svoju šansu. U devetom gemu izvršio je pritisak na servis Cicipasa i došao do trećeg brejka - 5:4. Njegov servis bio je rutina - 2:0. 

Mladi Grk potpuno se predao i u trećem setu nije imao nikakve šanse. Odmah brejk Nadala, potvrda, pa novi brejk... Cicipas je do prve brejk lopte došao kada je već sve bilo rešeno, na 5:0 za Rafu. Ni gem mu međutim nije prepustio drugi teniser sveta. A svoju prvu meč loptu iskoristio je i posle sat i 46 minuta plasirao se u veliko finale. 

Kako turnir odmiče Rafael Nadal trebalo bi da ima teži posao, ali njemu kao da je sve lakše i lakše. Ovo će biti peto finale za Španca u Australiji...

Foto: Reuters


tagovi

Rafael NadalAustralijan open 2019.Stefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara