Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nova senzacija u Melburnu: Eliminisana druga teniserka sveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 13:46

Estonka Kanepi posle preokreta savladala Sabalenku 5:7, 6:2, 7:6 (7)

U tri uzastopna meča na Australijan openu Arina Sabalenka je stizala do pobede nakon preokreta, pošto je ispuštala prvi set, a potom, u prvom susretu u kojem je stigla do vodećeg seta, druga teniserka pala je na isti način na koji je ona eliminisala rivalke. Bolja od Beloruskinje u osmini finala turnira u Melburnu bila je Kaja Kanepi 5:7, 6:2, 7:6 (7).

Estonka koja zauzima 115. mesto na WTA listi pružila je u prvom setu zavidan otpor znatno bolje plasiranoj rivalki koja je brejkom pri rezultatu 6:5 stigla do osetnog vođstva. Nakon koraka ka četvrtfinalu očekivalo se da će Sabalenka imati znatno lakši posao u nastavku, međutim izgubljen prvi set nije obeshrabrio Estonku. Naprotiv, Kanepi je serijom gemova, uz dva brejka, stigla do 4:0 u druugom setu, a potom je rutinski održala prednost i stigla do izjednačenja.

Izabrane vesti

Idealan početak Estonka je režirala i u odlučujućem setu otvorivši ga brejkom, međutim Sabalenka je nakon četiri spasene brejk lopte pri rezultatu 2:4 uspela da osvajanjem gema na servis rivalke režira izjednačenje i pokrene seriju brejkova u kojoj su obe teniserke osvojile po još jedan gem i tako meč odvele u taj-brejk.

Tokom neizvesne borbe Kanepi nije iskoristila četiri brejk lopte što je ipak nije sprečilo da priredi senzaciju i kroz taj-brejk stigne do četvrtfinala gde će joj rivalka biti Svjontek, Poljakinja koja je ranije danas eliminisala Kristeu.

AUSTRALIJAN OPEN - OSMINA FINALA

Nedelja

Kiz (SAD) - Badosu (Španija) 6:3, 6:1

Krejčikova (Češka) - Azarenka (Belorusija) 6:2, 6:2

Pegula (SAD) - Sakari (Grčka) 7:6 (7:0), 6:3

Ponedeljak

Kolins (SAD) – Mertens (Belgija) 4:6, 6:4, 6:4

Halep (Rumunija) – Korne (Francuska) 4:6, 6:3, 4:6

Svjontek (Poljska) – Kristea (Rumunija) 5:7, 6:3, 6:3

Kanepi (Estonija) – Sabalenka (Belorusija) 5:7, 6:2, 7:6 (7)


tagovi

Arina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara