Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak dobro zna šta ga čeka protiv Kirjosa: Biće vatromet emocija

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 19:03

"Nikada nisam uzeo set protiv njega, nadam se da će ovaj put biti drugačije", priželjkuje srpski as uoči finala Vimbldona

U nedelju od 15 časova Novak Đoković će igrati u svom osmom finalu Vimbldona za sedmi trofej najstarijeg teniskog turnira. Rival će mu biti Nik Kirjos koji se prvi put plasirao u meč za pehar nekog grend slema (neračunajući ovogodišnji trijumf u dublovima na Australijan openu).

Poznat je Australijanac kao provokator i pričalica, ali dobro je srpski teniser upoznat sa tim. Zato i nagoveštava da će njihov duel biti vrlo emotivan. Moraće Đoković da pronađe način da zadrži koncentraciju bez obzira na sve što Kirjos bude radio s druge strane mreže, ali i pre meča. Samo tako može do prve pobede u međusobnim duelima, pošto 27-godišnji Australijanac trenutno vodi 2:0.

Izabrane vesti

Obe pobede Kirjos je ostvario 2017. godine. U četvrtfinalu Akapulka bilo je 7:6, 7:5, a u šesnaestini finala Indijan Velsa 6:4, 7:6.

"Jedno je sigurno - biće mnogo vatrometa emocija. Biće to njegovo prvo grend slem finale, sigurno je veoma uzbuđen. Igra slobodno, ima strašan servis, mnogo je snage u njegovim udarcima, Nismo igrali već neko vreme, nikada nisam uzeo set protiv njega, tako da se nadam da će ovaj put biti drugačije. To je novo finale za mene i zato se radujem. Imam iskustvo koje bi moglo da ide u moju korist", izjavio je Đoković posle polufinale pobede nad Kameronom Norijem 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Presudan momenat bio je kada je Novak posle prvog seta stavio kačket. Od tog trenutka zaigrao je kao nov igrač i pregazio rivala.

"Nekada deluje tako jednostavno... Danas je bio najtopliji dan od početka trurnira. Bio sam malo stegnut na početku, nisam baš tako lako zamahivao, imao sam malo sreće, Kameron je napravio nekoliko grešaka i poklonio mi neke poene. Posle toga je bilo lakše", priznao je Đoković.

Ovogodišnje učešće na Vimbldonu Đokoviću je 68. grend slem u karijeri. Predstojeće finale biće mu 32, što je rekord. Na jednom manje ostali su Rafa Nadal i Rodžer Federer.

"Cenitm to, ali posao još nije završen", skroman je bio srpski as na konstataciju britanskog voditelja.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara