(©Reuters)
(©Reuters)

Novak i Centralni teren na Vimbldonu – ima tu nešto romantično: Istorija opet ispisana, prst opet na čelu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 21:19

Srpski as je postao tek treći teniser kome je pošlo za rukom da na grend slem turnirima stigne do 350 pobeda…

Od trenutka kada je prvi put probao vimbldonsku travu javila se hemija između Novaka Đokovića i Centralnog terena na najvećem teniskom kompleksu u Londonu. Još šest puta probao je “zeleni tepih” i zaista ima nešto romantično kada se pojavi na Vimldonu.

Tu je pobedom nad Rafaelom Nadalom preuzeo prvo mesto na ATP listu, tu je počeo njegov meteorski uspon, tu je svako malo ispisivao istoriju. Danas još jedanput. Može da se podiči srpski as da je od danas postao tek treći teniser koji je na grend slem turnirima stigao do 350 pobeda u karijeri.

Izabrane vesti

Novak Đoković je ušao u odabrano društvo, pridružio se Rodžeru Federeru i Sereni Vilijams. Njih troje i niko više. Napašće srpski teniser rekord Švajcarca od 369 pobeda već iduće godine, Amerikanka ih ima dve manje, a od aktivnih igrača najbliži fantastičnom tercetu je Rafael Nadal sa 314 trijumfa. Samo je veliko pitanje kada će dogodine i da li će uopšte opet na teren.

Dobrano se Najveći svih vremena pomučio da bi stigao do jubilarne, 350 pobede. Tvrd orah bio je Džordan Tompson, ali srpski teniser nije slomio zube. Za kraj – prst na čelo. Tu je najjači.

“Treba da imam jake testove, ali ne bih više voleo da ih imam u ovako ranoj fazi turnira. Čestitam mu, sjajna partija, nije baš imao mnogo sreće u drugom setu. Imao je šanse, odigrao odličan meč i zaslužio veliki aplauz”, obratio se Novak Đoković sa terena i dobio gromoglasan aplauz.

Izazov poput dulea sa Australijancem možda je došao prerano, ali ukoliko Novak osmi put podigne trofej na najstarijem turniru, sve će biti slađe. Morao je protiv australijskog tenisera da bude skoncentrisan sve vreme, čak i da odigra taj-brejk. Naigrao ih se ove godine na grend slemovima. Dobio je 11. u nizu, i po tom parametru u Open eri bolji je samo Pit Sampras. Nanizao je 12 pobeda.

Mnogo je uspeha, a mnogo i razloga zašto Đoković obožava Centralni teren na Vimbldonbu. Pa, i onda kada je publika protiv njega, a to nije redak slučaj. Na kraju dana su, ipak, navikli da mu se poklone i pozdrave ga aplauzima.

“Centralni stadion Vimbldona je najspecijalniji teren na svetu, bez ikakve dileme. Znamo tradiciju, koliko se igra… Toliko puta sam rekao, deluje i kao kliše, ali zaista pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu. Velika je privilegija to čititi u ovim godinama i ovoj fazi moje karijere. Pokušavam i dalje da idem napred protiv mladih tenisera ili mlađih bar od mene. Ne znam koliko ću još moći tako, ali za sada ide dobro. Sa ovim terenom imam romantičan odnos”, sa osmehom je završio Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonVimbldon 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara