Novak ili Borna, Bg ili Zg?

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 18:59

Beograđanin i Zagrepčanin se u nedelju od 10.30 bore za titulu, 1.000 ATP poena i preko 1,3 miliona dolara na mastersu u Šangaju. Ali i za još mnogo toga

U nekadašnjoj nam državi, pokojnoj SFR Jugoslaviji rivalstvo između dva najveća grada, Beograda i Zagreba ogledala se bukvalno u svemu. Od lepote devojaka, preko snage muškaraca, pa sve do sporta, pre svega fudbala i košarke.

Bilo je to lepo rivalstvo, koje je teralo i jedne i druge da budu bolji i bolji i koje je utihnulo našim krvavim raspadom. Sa tim, pomalo setnim emocijama okrećemo se novom listu ove neispisane i nezavršene knjige koje će se, barem za kratko u nedelju od 10.30 probuditi. Ovaj put u pitanju je tenis i to finale mastersa u Šangaju gde se sastaju Novak Đoković i Borna Ćorić.

Izabrane vesti

Biće ovo treći susret Beograđanina i Zagrepčanina, a naš as vodi sa 2-0. Bili su to mečevi takođe na mastersima, ali na šljaci Madrida i Monte Karla. Oba puta je naš teniser slavio sa 2:0, a ove godine u mediteranskoj prestonici je bilo baš gusto. Ćorić je veliki talenat i očekuje se da jednog dana bude jedan od najboljih, ali trenutno nije Noletov nivo. Mada, ruku na srce, niko zapravo i nije, što smo dobro mogli da vidimo proteklih dana kada je nizao setove kao na traci. A to znači da sve zapravo zavisi od Đokovića, iako je Borna odigrao fantastičan meč protiv prilično slabog Rodžera Federera u polufinalu.

MOZZART KVOTE
10.30: (1,15) Đoković - Ćorić (4,70)

Pored 1.000 ATP poena i 1.360.560 $ (poraženom sledi 600 bodova i 667.115 $), u ovom meču je "na talonu" i nastavak potere našeg asa za prvim mestom na svetskoj lestvici, koje mu je bukvalno na dohvat ruke, pošto se u ponedeljak vraća na drugu poziciju (ako pobedi Ćorića biće na samo 215 poena od proplasiranog Rafaela Nadala), te Hrvatov pokušaj da se probije među osam najboljih u 2018. i tako se plasira na završni masters u Londonu.

Novak je u velikoj prednosti u svakom pogledu kada se pogledaju uspesi ili statistika. Ako pobedi ovo će mu biti rekordna četvrta titula u Šangaju i 32. što se tiče mastersa (drugi iza Nadala koji ima dve titule više). A Kina je njegova "teritorija", jer naš teniser je u najmnogoljudnijoj zemlji sveta neverovatan. Tako je do sada od turnira u Pekingu 2009. odigrao 64 meča, doživevši samo četiri poraza (svi u Šangaju). Čak 51 trijumf je zabeležio bez izgubljenog seta!

Foto: Action Images


tagovi

Novak ĐokovićBorna ĆorićATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara