Novak ima 75 odsto šanse da osvoji US Open

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.19. | 12:25

Dok Đoković odmara, MOZZART nastavlja da radi. U ponudi su kvote za osvajačice i osvajače Otvorenog prvenstva SAD u tenisu

Po završetku Vimbldona Novak Đoković je na zasluženom predahu sa porodicom, nakon čega mu slede pripreme za poslednji grend slem u sezoni, US Open koji se ove godine održava od 26. avgusta do 8. septembra.

I dok on odmara, MOZZART betting mašina nastavlja da radi, te je već pustila kvote za osvajačice i osvajače Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, gde je u muškoj konkurenciji prvi favorit naš as sa koeficijentom 2,30, što je više nego jaka brojka. Ako se pitate zašto, sledi objašnjenje...

Izabrane vesti

Đoković je odigrao čak osam finala u Njujorku, a prestižni pehar je podizao u tri navrata 2011, 2015. i prošle godine kada je pregazio Huana Martina del Potra u tri seta. Nikada do sada nije uspeo da odbrani titulu iz Njujorka, pa verujemo da je konačno došlo to vreme.

A ovu tvrdnju temeljimo, pored jasnog stanja stvari da je bez sumnje najbolji na svetu, ujedno i na čistoj statistici. Naime, Srbin je osvojio pet titula u Vimbldonu 2011, 2014, 2015, 2018. i 2019. i ne računajući ovu poslednju u tri četvrtine prilika je posle Londona pokorio i Njujork. Dakle, svaki put kada je osvajao Vimbldon osvajao je i US Open, izuzev 2014. kada je neočekivano ispao od Keija Nišikorija u polufinalu. Tada je pehar podigao Marin Čilić. Statistika tako kaže da Nole ima šansu od čak 75 odsto da ove godine osvoji poslednji grend slem u sezoni!

Drugi favorit po MOZZARTU je Rafael Nadal sa kvotom 5,00, a treći Rodžer Federer - 8,00 koji nije pobedio u Njujorku još od davne 2008. kada je završio seriju od pet titula. Od tada, viđeno je više šampiona, ali najviše, po tri puta su to bili Nadal i Đoković.

GREND SLEM US OPEN - MUŠKARCI

Sa ženske strane turnira titulu brani Naomi Osaka koja je drugi favorit zajedno sa Simonom Halep i kvotom 8,00. Prva je, a ko drugi do Serena Vilijams sa koeficijentom 5,00. Domača tensierka malo po malo podiže formu. Snažna Amerikanka iako nije osvojila grend slem od kako se septembera 2017. porodila igrala je čak četiri finala najvećih turnira. Do sada je šest puta pokorila Njujork, poslednji put 2014.

Što se tiče Osake, male su šanse da ona ponovo u skorije vreme napravi jači rezultat, te joj je ova pozicija među favoritkinjama data iz poštovanja prema njenom uspehu iz prošle godine kada je podigla pehar. Od kako je u januaru osvojila Australijan open krenuo je njen pad uzrokovan prekidom saradnje sa nemačkim trenerom naših korena, Sašom Bajinom. Daleko realniji favorit za titulu u Njujorku od Japanke je Simona Halep. Rumunka je sazrela u zaista vrhunsku šampionku što je pokazala nedavno na Vimbldonu gde je dodala svoju drugu grend slem titulu nakon one sa Rolan Grosa prošle godine. Pored njih, u borbi za pehar bi po svemu sudeći mogle da se nađu i Ešli Barti (kvota 11,0), Angelika Kerber (12,0), Petra Kvitova (12,0), Elina Svitolina (15,0) itd.

GREND SLEM US OPEN - DAME

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara