Novak isprašio Federerovog dželata za polufinale US Opena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 08:08

Đoković slavio sa 3:0 protiv Džona Milmana, jedne od senzacija turnira

Napravio je Džon Milman malu senzaciju savladavši Rodžera Federera u osmini US opena, ali je u četvtfinalu naleteo na Novak Đokovića i morao je da položi reket i prizna kapitulaciju. Srpski teniser ga je savladao u tri seta i tako obezbedii prolazak u polufinale US opena - 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Ruku na srce, nije to baš bila toliko ubedljiva pobeda Đokovića kao što to rezultat kaže, ali je Novak ponovo dokazao da mu forma na turniru raste kako se približava kraj. Sama činjenica da je dobio u tri seta je dovoljna da se naredni protivnik Đokovića, Kei Nišikori, dobro zapita.

Biće to Novakovo 11. uzastopno polufinale US opena čime potvrđuje koliko je dobar igrač na betonu, njegovoj možda i omiljenoj podlozi.

Nije ni Đokoviću ni Milmanu bilo lako zbog velike vrućine i vlažnosti vazduha. Opet je Đoković imao i svoje borbe. Tokom drugog seta su ga mučili želudac i gorušica, ali je uspeo preko svega da pređe i dođe do polufinala.

Da će tako biti moglo je da se nasluti već na startu meča kada je Novak, po svom dobrom starom običaju, poveo s 1:0 u setovima "iz svlačionice".

Đoković je igrao dobro, uostalom je bi otišao u polufinale u tri seta da nije tako, ali njegove navijače raduje i činjenica da srpski teniser ima još dosta rezerve u svojoj igri i da može da je podigne na dodatni viši nivo.

Takav pristup će mu biti potreban protiv nezgodnog Nišikorija, a ako njega prođe i u finalu US opena gde bi eventualno igrao protiv pobednika iz duela Rafael Nadal - Huan Martin del Potro.

Novak napada novi grend slem!


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara