Novak lagano na Manični ponedeljak, protiv Gofana za polufinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 18:46

Prvi teniser sveta savladao Uga Ambera u tri seta

Tradicionalni dan pauze na Vimbldonu nije ni najmanje poremetio Novaka Đokovića. Srpski teniser je veoma uverljivom igrom uspeo da dođe do nove pobede i tako se plasira u četvrtfinale na terenima Old Ingland Kluba. Današnji rival, Ugo Amber nije imao apsolutno nikakve šanse protiv prvog tenisera sveta, pošto je Nole slavio sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:3).

Jedna brejk lopta u prvom setu bila je dovoljna Novaku Đokoviću da na kraju uzme ovaj period igre. Francuski teniser se sasvim solidno držao, naročito na svoj servis, ali ga je nešto lošija partija u četvrtom gemu ovog seta na kraju skupo koštala. Srpski teniser potom nije dopustio iznenađenje i nakon samo 33 minuta igre rešio je ovaj set rezultatom 6:3. Đoković je imao odlične procente prvog servisa, kao i njegove realizacije, što je bilo dovoljno da tas prevagne na njegovu stranu.

Izabrane vesti

Odlično je Novak nastavio da igra i u drugom setu. Ono što nije uradio prilikom prvog pokušaja kada je Amber bio na servisu, uspeo je iz drugog. Đoković je tako u trećem gemu uzeo servis rivala, a da pritom ovaj nije osvojio nijedan jedini poen. Procenat servisa i dalje je bio na veoma visokom nivou, a prvi igrač sveta je raznovrsnom igrom kako sa osnovne linije, tako i na mreži, zadavao ogromne probleme Francuzu. Amber je tako još jednom poklekao na svoj servis u sedmom gemu, te omogućio Đokoviću da ovaj set reši rezultatom 6:2.

U trećem setu, francuski teniser je po prvi put preživeo drugi servis gem, koji ga je u prethodna dva koštao glave. Ali ni ovoga puta nije uspeo da zadrži svoj servis do kraja i da sve bude zanimljivije, ponovo ga je izgubio bez dobijenog poena. Desilo se to tačno na polovini ovog dela igre, a Đoković je do kraja samo lagano priveo posao kraju, 6:3. Procenat prvog servisa jeste podbacio kod Novaka u trećem setu, ali je sve ostalo funkcionisalo bez greške. Naročito su ga dobro služili bekhend voleji. Amber nije došao ni do jedne brejk lopte na ovom meču.

Đoković će se tako u četvrtfinalu sastati protiv Davida Gofana, koji je ranije danas savladao Fernanda Verdaska u četiri seta, 3:1 (7:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Sve mečeve Vimbldona možete da gledate uživo na sajtu Mozzart Beta, kao i na aplikaciji potpuno besplatno!

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara