Novak Đoković i Marjan Vajda (Star sport)
Novak Đoković i Marjan Vajda (Star sport)

Novak potvrdio odlazak Vajde: Zajedno smo postigli neverovatne stvari, uvek će biti moja porodica

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 00:03

Marjan Vajda rekao da bez obzira na profesionalni rastanak ostaje Novakova najveća podrška

Deceniju i po saradnja Novaka Đokovića i Marjana Vajde predstavljala je dobitnu kombinaciju, ali slovački stručnjak od danas zvanično više nije deo tima trenutno drugog tenisera sveta. Novak i Marijan su dogovor o okančanju saradnje doneli još krajem novembra 2021. godine, nakon završnog Mastersa u Torinu na kojem je srpski teniser zaustavljen u polufinalu od Aleksandera Zvereva.

Sam Đoković potvrdio je profesionalni rastanak sa trenerom koji je imao neizostavnu ulogu u njegovom timu, te jednim od najzaslužnijih što Novak danas ima 20 grend slem titula, ondosno 361 nedelju na čelu ATP liste.

Izabrane vesti

"Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene“, stoji na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića.

Pre tri godine, Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji ostaje u Novakovom timu na poziciji glavnog trenera, uz još fiziotarapeute Miljan Amanović i Ulisesa Badija, kao i kondicionog trenera Marka Panikija.

"Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima“, rekao je Marjan Vajda.


tagovi

Marjan VajdaNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara