Novak slomio Čilića u Sinsinatiju - sledi novi napad na jedini masters koji mu nedostaje

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.08.18. | 23:03

Đoković će šesti put u karijeri igrati finale poznatog turnira masters serije u SAD

N0vak Đoković imaće novu priliku da konačno osvoji turnir u Sinsinatiju, jedini iz masters serije koji mu nedostaje u bogatoj riznici trofeja. Najbolji srpski teniser u polufinalu je posle tri seta savladao Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 3:6, 6:3.

Protivnik Đokovića u finalu u nedelju biće bolji iz okršaja Rodžera Federara sa belgijskim teniserom Davidom Gofanom.

Izabrane vesti

To će za srpskog tenisera biti šesto finale Sinsinatija u dosadašnjoj karijeri. Meč če početi u 22 sata po srednjeevropskom vremenu.

Odigrali su Čilić i Đoković još jedan neizvestan, interesantan i naporan meč. Srpski teniser revanširao se Čiliću za poraz u londonskom Kvinsu, što je bio njihov poslednji okršaj.

U odlučujućem trećem setu, Đoković je poslednja tri gema odigrao maltene bez greške, a prethodno je imao dosta problema sa bekhend udarcima.

Ipak, kada je bilo najvažnije, ruka nije zadrhtala srpskom teniseru pa je vezao tri gema kako bi osigurao pobedu i plasman u finale gde će imati šansu da se domogne “zlatnog mastersa”.

Prvi set je ujedno bio i najneizvesniji večeras, ali je finiš ovog dela meča još jednom pokazao da je Đoković nezaustavljiv kada je dovoljno skoncentrisan. Čilić je u drugom setu pronašao ritam, ali to nije bilo dovoljno da u nastavku izbegne poraz.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićMarin ČilićATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara