Novak uhvatio ritam posle preokreta - Edmund pao na putu do osmine finala

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.07.18. | 21:04

Srpski teniser uhvatio pravi ritam na Vimbldonu

Novak Đoković nastavlja pobednonosni put na Vimbldonu. Najbolji srpski teniser plasirao se u osminu finala, pošto je na centralnom terenu savladao Britanca Kajla Edmunda sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Osim u prvom setu, nekada najbolji teniser sveta pružio je kvalitetnu partiju i podsetio na stare dane kada je žario i palio na vimbldonskoj travi.

Izabrane vesti

Edmundu nije pomogla ni velika podrška domaće publike i jednostavno je morao da prizna poraz protiv boljeg takmaca.

Protivnik u osmini finala biće ruski teniser Karen Hačanov sa kojim se do sada nije sastajao. Hačanov je u pet setova izbacio Fransisa Tijafoa iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Đoković je u današnji meč ušao sa vođstvom od 3:1 u pobedama nad Britancem, ali je upravo Edmund trijumfovao u poslednjem međusobnom duelu ove godine u Madridu.

Britanac je danas u prvom setu, za razliku od Đokovića, koristio brejk prilike i za 49 minuta, koliko je trajao ovaj deo meča, stigao do vođstva.

Ipak, u nastavku duela srpski teniser u potpunosti je preuzeo kontrolu nad mečom. Bila su mu potrebna 82 minuta da osvoji naredna dva seta, a prepustio je samo pet gemova rivalu.

U četvrtom setu Edmund je krenuo na sve ili ništa i dobio ovo drugo. Đoković je u devetom gemu napravio odlučujući brejk, a onda ekspresno na svoj servis završio meč i potvrdio plasman u osminu finala.

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara