Novakov istorijski #13, ispred su samo trojica! Pamtiće se četvrti Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 17:38

Ako nam nije dovoljan generalni utisak, matematička prizma može mnogo toga da nam dočara

Ma, bila je to rutina. Rutina velikog majstora koji je navikao da igra velike mečeve. Novak Đoković je opet onaj stari, opet je na mestu na kome zaslužuje da bude. Na vrhu. I tu treba da ostane što je duže moguće.

Ovo je Novakov četvrti osvojeni Vimbldon! Zaista ogroman uspeh. Posle čekanja od Rolan Garosa 2016. godine Đoković je osvojio svoj prvi grend slem u 31. godini života. Za svako poštovanje. Bilo je ovo prvo njegovo grend slem finale nakon skoro dve godine traženja sebe i svoje igre. Možda će mu ova titula biti i među najdražima. Dugo je čekao na ovaj momenat. I on je stigao na najvećem Vimbldonu.

Izabrane vesti

Pronašao je Đoković onu svoju čuvenu igru, a to je primetio i Rafael Nadal posle onog strašnog polufinala.

Đoković je tako stigao do svog 13. osvojenog grend slem turnira u karijeri (šest Australijan Opena, jedan Rolan Garos, četiri Vimbldona, dva US Opena).

I time je došao do četvrtog mesta na večnoj listi osvajača grend slemova ispred Roja Emersona koji je osvojio 12 najvećih turnira. Ispred Đokovića su na toj večnoj listi Pit Sampras sa 14, Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa neprikosnovenom brojkom od 20 osvojenih grend slemova!

Ušao je Đoković u elitu sa četiri i više osvojenih pehara na Vimbldonu, a više od njega imaju samo još Bjorn Borg (5), Pit Sampras (6) i naravno Rodžer Federer (8).

Sa četiri osvojena Vimbldona Đoković je stigao Roda Lejvera, Entonija Vajldinga i Reginalda Dohertija. U samom je vrhu na svom omiljenom turniru. Iza sebe je ostavio imena kao što su Boris Beker, Fred Peri, Džon Mekinro, Rene Lakosta, Džimi Konors, Štefan Edberg, pa i Rafael Nadal i Endi Mari.

Na kraju, dodajmo i da je ovim trijumfom nad Andersonom stigao i do nagrade od 2.250.000 funti!

Najbolje od svega je što ponovo gledamo Đokovića koji igra kao pre, ponovo je onaj stari i deluje da još ima prostora da napreduje u odnosu na igru koju je prikazao na ovogodišnjem Vimbldonu. I to može da bude nagoveštaj da će u nastavku sezone, ali i karijere, Đoković napadati nove grend slemove. Taj parametar mu je sigurno najvažniji.

Videlo se da je u pravom ritmu kada je posle onako teškog duela sa Nadalom, dobio dva seta u finalu Vimbldona za nešto vise od sat vremena. Kao munja je delovao na terenu. Anderson nije imao šanse.

Nadamo se da će takve šanse biti Đokovićevim protivnicima u nastavku njegove karijere. Ovo je veliki podstrek!

FOTO: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara