Od austrijskog remek-dela, do španske rekonkviste

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 09:32

Tim umalo preko Nadala do polufinala US opena nakon pet sati i pet setova paklene borbe, Delpo i vrućina nadjačali Iznera, Serena gazi redom, Sevastova srušila šampionku

Kralj US opena je uspeo nekako, na jedvite jade da se zadrži na tronu nakon četvrtfinala, dok je kraljica ipak abdicirala.

REZULTATI DEVETOG DANA US OPENA

Izabrane vesti

Rafael Nadal je nakon veoma slabog početka meča protiv insprisanog Dominika Tima uspeo da se sabere i bukvalno "na mišiće" dođe do nove pobede na Austrijancem, rezultatom 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5). Prvi set je Tim odigrao fenomenalno, bio je to onaj momenat u sportu kada gledate remek-delo i uživate iako možda navijate za onog koji gubi. Onako kako je Maradona za majstorski lob doživeo apalauz na beogradskoj Marakani, tako je i Austrijanac sinoć zasenio sve na "Artur Ešu" Ali Matador sa Majorke ne bi bio to što jeste, to jest šampion US opena i prvi reket sveta da se da lako uplašiti, već se sabrao i krenuo da uzvraća udarce, sve dok mu oponent nije pao. Zanimljivo je istaći da je Tim u četiri sata i tačno 49 minuta igre osvojio više poena od Nadala i to čak šest (171:165), ali je ipak morao da položi oružje.

ATP ŽREB

Protivnik Špancu za novo finale njujorškog grend slema će biti Huan Martin del Potro koji je bolje podneo jučerašnji popodnevni pakao u Kvinsu protiv možda trenutno i najboljeg servera na svetu, Džona Iznera. I pored velike podrške na "Artur Ešu" Amerikanac jednostavno nije imao snage od kraja prvog seta usled velike vlage i temperature vazduha, ali je i platio "dividendu" za paklene mečeve koje je odigrao u prethodnim kolima. Odmorniji i svežiiji Argentinac je to znalački iskoristio i staloženom i strpljivom igrom pobedio rezultatom 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4), 6:2.

WTA ŽREB

Amerikanci tako su u jednoj večeri ostali bez dva aduta i domaći navijači sada imaju samo Serenu Vilijams (da ne pričamo da ih je najviše bolelo ispadanje omiljenog im Federera) koja je sinoć u dva seta, sa 6:4 i 6:3 bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove. A mlađa sestra Vilijams će se za finale boriti protiv 28-godišnje Letonke, Anastastije Sevastove koja je izbacila aktulenu šampionku poslednjeg grend slema sezone, Sloun Stivens rezultatom 6:2 i 6:3. Amerikanka je takođe, kao njen sunarodnik Izner strašno propatila zbog paklenih vremenski uslova tako da nije uspela da pruži maksimum.

Foto: Action IMAGES


tagovi

US openRafael NadalDominik TimSerena VilijamsKarolina Pliškova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara