Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić

Odložen Zimonjićev povratak u 47. godini: Nadam se Vimbldonu, želim da pošaljem poruku

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 17:27

Svojevremeno jedan od najboljih dubl igrača planete neće moći da nastupi u Banjaluci jer je njegov nesuđeni partner Marko Čekinato odustao zbog stomačnog virusa

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Banjaluke/

Zvanično, nikada Nenad Zimonjić nije otišao u tenisku penziju, ali od 2021. godine i turnira u Dubaiji nije odigrao profesionalni meč. Poželeo je legendarni srpski dubl igrač da Banjaluka bude mesto velikog povratka, već je bio viđen kako šparta šljakom Srpska opena u paru sa Italijanom Markom Čekinatom, ali sudbina je umešala prste.

Izabrane vesti

Njegov nesuđeni teniski partner morao je da odustane od učešća zbog stomačnog virusa, a kako je žreb već održan, Zimonjić nije imao pravo da menja partnera što je automatski značilo da će morati da sačeka neki drugi turnir kako bi oživeo karijeru.

“Bila mi je velika želja da igram pred domaćom publikom, imam dosta prijtelja ovde. Znam koliku sam podršku imao ovde i znam koliko bi mi zadovoljstvo pričinilo da sam imao priliku da igram u ovog gradu” rekao je Zimonjić i nastavio: “Baš dugo nisam bio u Banjaluci i stvarno je fascinantno šta su uspeli da urade za ovako kratko vreme, rečeno mi je za četiri meseca. Juče sam trenirao na centralnom terenu koji je stvarno sjajan. Teren je kvaliteta, podseća me na one u Madridu, ali ne centralni, nego druga dva. Slične su konstrukcije. Prijatno sam iznenađen kako je sve odrađeno. Đorđe Đoković i njegov tim su pokazali da mogu da naprave čudo. Počev od Adrija kupa u vreme pandemije, pa do ovog turnira.”

Pomenuti meč u Dubaiju od pre dve godine, Zimonjić je završio pre vremena zbog povrede tadašnjeg partnera Vašeka Pospišila, a sličan scenario mu se ponavlja i u Republici Srpskoj.

“Nažalost nemam opciju da zamenim partnera kada se žreb već održi. Veliki peh, ali idemo dalje. Nadam se da ću dobiti šansu negde drugde. Nadam se vajld karti na Vimbldonu, igranju u Londonu sa kvalitetnim partnerom. Razlog zbog kojeg sam odlučio da se vratim? Lep je osećaj kada radite nešto što mnogo volite, što ste radili čitav život. Želim da ovo bude poruka drugima da ako mogu ja, mogu i oni. Možda ne da igraju profi turnire, već da se bave rekreativnim sportom, da uživaju, budu srećni, bolji za okolinu... Velika ljubav prema sportu i takmičenju me tera da se vratim. Ljudi su spremni da urade za druge mnogo više nego za sebe. Tako sam gledao na reprezentaciju. Moj sin koji igra tenis koji se zaljubljivao u sport tako što je bio na velikim turnirima mi je bila motivacija. On me je u oktobru pitao, tata, zašto ne bi odigrao još neki turnir. Verujm da mogu i vreme će to pokazati”, zaključio je Zimonjić.

 

 


tagovi

Nenad ZimonjićSrpska Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara