Novak Đoković (© AFP)
Novak Đoković (© AFP)

Đoković: Svi hoće moj skalp, ali to se ne dešava

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 21:13

Branilac titule je protiv sedmog tenisera sveta slavio posle dva sata i 47 minuta igre. Srpski superstar je zabeležio 33. uzastopnu pobedu na Vimbldonu

Ništa novo u svetu tenisa. Novak Đoković je ponovo u polufinalu grend slema, sada Vimbldona. Pobedom protiv Andreja Rubljova obezbedio je 46. plasman u polufinale najvećih turnira čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Izabrane vesti

"Što se tiče brojeva, hvala što ih pominjete, ali to su samo brojevi, tokom turnira ne volim da razmišljam o statistici i dostignućima... turnir je aktivan za mene i samo razmišljam o narednom meču. Sviđa mi se kako sam igrao danas i nadam se da ću za par dana imati još jedan dobar meč", rekao je Đoković posle duela sa Rusom.

Branilac titule je protiv sedmog tenisera sveta slavio posle dva sata i 47 minuta igre. Đoković je zabeležio 33. uzastopnu pobedu na Vimbldonu.

"Čestitam Rubljovu na odličnom meču i turniru. On je već dugo u Top 10 i to sve govori. Sviđa mi se kako sam danas igrao. Nadam se da ću uspeti to da ponovim i za nekoliko dana u polufinalu. Želim da pružim najbolji tenis u samoj završnici", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je prvi stigao do brejk prilika, ali tri koje je imao u šestom gemu nije iskoristio. Za razliku od Đokovića, ruski teniser je prvu šansu do koje je stigao u devetom gemu iskoristio i taj jedan brejk mu je doneo vođstvo od 1:0.

Gubitak prvog seta posle 45 minuta igre nije ni malo poremetio Đokovića koji je u drugom setu podigao nivo igre. Srpski teniser je na startu drugog seta napravio dupli brejk, poveo je sa velikih 5:0, nakon čega je mirno priveo taj deo igre kraju.

Sedmostruki šampion je prvi stigao do brejka u trećem setu i poveo sa 3:2 i tu prednost je sačuvao do kraja, iako je u poslednjem, najuzbudljivijem gemu morao da spašava tri brejk lopte.

Đoković je već u trećem gemu četvrtog seta napravio brejk, da bi novim brejkom u devetom gemu potvrdio pobedu i plasman novo polufinale Vimbldona.

Srpski teniser će se za plasman u novo finale Vimbldona boriti sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je bio bolji od Rusa Romana Safiulina sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Đoković vodi sa 2:0 u duelima protiv Sinera. Poslednji duel odigrali su u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Vimbldona u kojem je srpski igrač posle 0:2 stigao do preokreta i trijumfa.

"Znam da svi hoće moj skalp, da me pobede, ali ne dešava se još uvek", uz smeh završava Novak.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara