Đokovićev savršeni tenis i čišćenje Kecmanovića u srpskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 18:04

Novak brutalno do četvrtfinala Vimbldona - 3:0 (6:0, 6:3, 6:4)

“Svakim danom u svakom pogledu, na Vimbldonu sve više napredujem”.

Ovu poruku poslao je Novak Đoković najvećim konkurentima za najprestižniji grend-slem tokom srpskog duela sa Miomirom Kecmanovićem. Da je neko drugi bio sa suprotne strane mreže mogli bismo da napišemo da je Đoković dominirao i burtalno se poigrao sa nedoraslim rivalom. Međutim, rođeni Beograđanin i 30. reket sveta bio je svedok Novakovog savršenog tenisa.

Izabrane vesti

Bilo je to klasično čišćenje, koje je moglo da se nasluti još posle prvog seta koji je Novak Đoković dobio bez izgubljenog gema, za samo 24 minuta - 3:0 (6:0, 6:3, 6:4).

U prvom kolu protiv Korejca Kvona bilo je mnogo oscilacija, čak i kritičnih momenata. U narednoj rundi Đoković je bio bolji, počistivši sa terena Australijanca Kokinakisa. Već danas je sve odlično izgledalo.

Đokovićev uspon najavljuje lepe stvari, počevši od četvrtfinala gde će Novaku rival biti Tim Van Rajthoven.

I da je Đokovićev rival bio mnogo jači igrač od Miomira Kecmanovića teško da bi mogao da isparira kada je reč o intenzitetu i lepoti igre. Kao da je šahovski velemajstor, tako je delovao Novak Đoković. Sjajno je aniticipirao poteze, čitao Miomirove udarce i misli i naterao publiku na Centralnom terenu da mu aplaudira.

Sigurno nije bilo lako Miomiru Kecmanoviću posle prvog seta. Nije mogao ni da bude adekvatan sparing partner. Sve je počelo da ide na Đokovićevu vodenicu u drugom gemu prvog seta, koji je Miomir dobro počeo. Ali je nanizao nekoliko neiznuđenih grešaka, i prosto Novaku poklonio prvi brejk.

Tačno je znao Đoković kada da podiže broj obrtaja. Imao je šansu Kecmanović da odmah vrati brejk, imao je tri pokušaja posle vođstva 40:0, ali je onda Đoković vezao pet poena. Poslednji uz malo sreće, pošto se lopta od mrežice odbila o Kecmanovićevo polje.

Ne zna se šta je izgledalo bolje u Đokovićevoj igri. Ritern je bio na šampionskom nivou, služio ga je drugi servis, slajsovi i izlasci na mrežu gotovo savršeni. Kecmanović je ostao bez gema u prvom setu.

Međutim, 30. igrač sveta se podigao u drugom setu. I na opšte oduševljenje publike dobio je prvi gem u drugom setu. Videlo se da je Miomir skinuo veliki psihološki teret sa leđa. Počeo je manje da greši i bio više nego konkurentan. Sve do osmog gema, kada je Đoković stigao do brejka. I vrlo verovatno završio utakmicu.

Nije imao u trećem setu ni snage Kecmanović da uradi nešto više. Videlo se i po govoru tela da mu je Novak ušao u glavu i da mu pomoći nema.

Nastavio je Đoković da dominira izgubivši ukupno sedam gemova na meču. Jedini Kecmanovićev brejk došao je prekasno.


tagovi

Novak ĐokovićMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara