Olga posle trijumfa karijere: Majka mi je već kupila povratne karte...

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.07.18. | 14:57

Međutim, pozvao me je trener i rekao da sam „srećni gubitnik“, poručila srpska teniserka

Olga Danilović je ostvarila najveću pobedu u dosadašnjem toku karijere, a nakon trijumfa nad polufinalistkinjom Vimbldona Julijom Gerges i plasmana u polufinale turnira u Moskvi novinarima je iznela svoje impresije.

Srpkinja je naglasila da je svaka pobeda u ruskoj prestonici veoma bitna, ali da ova ima posebno mesto.
„Svaka pobeda na ovom turniru za mene je mnogo važna, a ova naročito jer je ostvarena protiv jedne od najboljih teniserki sveta. Osećaj je neverovatan. Nismo imali veliki plan, ipak sam igrala protiv jedne od najboljih teniserki na svetu. Rekli su mi da igram svoju igru, da pokušam da budem fokusirana od početka do kraja, da se borim do kraja i da pokušam da zadržim svoj servis. Nisam mnogo razmišljala tokom meča, znala sam ako počnem da razmišljam sve će krenuti nizbrdo. Pre dve godine sam ovde osvojila turnir, baš na ovom terenu, tako da mogu da ovaj teren nazovem srećnim za mene“, rekla je Danilovićeva na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

Novinare je zanimalo koliko je vremena prošlo od poraza u kvalifikacijama do saznanja da će igrati u glavnom žrebu.
„Igrala sam prvi meč poslednjeg dana kvalifikacija, izgubila sam i majka je čak kupila povratne karte. Šetale smo po Crvenom trgu kada me je pozvao trener i rekao da moram odmah da se vratim. Rekao mi je da igram sutradan kao “srećni gubitnik” i ja sam se omah vratila u hotel, pojasnila je srpska teniserka“

Olga je naglasila da joj je Novak Đoković idol od najmlađih dana, a zatim odgovorila na pitanje zašto nije počela da igra košarku kao njen otac i proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović.
„Dopadaju mi se individualni sportovi, tu se osećam najbolje, mada igram i košarku, ne najbolje, ali snalazim se“.

Njena naredna protivnica, Aleksandra Sasnovič je 42. na svetu, a u polufinale se plasirala bez borbe pošto joj je Anastasija Sevastova predala meč pre početka.
„Iskreno, ne znam mnogo o svojoj sledećoj protivnici. Znam da je odlična teniserka, imala je velike pobede u FED kupu, ali pokušaću da igram svoju igru kao danas, zaključila je Olga Danilović, koja će od ponedeljka prvi put biti među 150 najboljih na svetu“, dodala je Danilovićeva.


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara