Olgin veliki ispit

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 09:30

Supertalentovana srpska teniserka od podneva igra drugo kolo WTA turnira u Moskvi protiv skoro duplo starije protivnice Kaje Kanepi

Naša najtalentovanija teniserka Olga Danilović od 12 časova po srednjoevropskom vremenu otvara peti "radni dan" WTA turnira u Moskvi (šljaka, 750.000 $) i to susretom drugog kola.

Ovo je 17-godišnjoj Beogađanki tek prvi put ove sezone da je ušla u glavni žreb nekog WTA turnira. Istina, Fortuna je bila na njenoj strani i kao srećna gubitnica dokopala se drugog kola gde je juče bila bolja od 83. teniserke sveta, Slovakinje Ane Karoline Šmijedlove u dva seta.

Izabrane vesti

KOMPLETAN RASPORED MEČEVA (+ 1 č)

A danas je u ruskoj prestonici, gde je pre dve godine postala prvakinja Evrope, očekuje veliki izazov, možda i najveći u profi karijeri. U pitanju je Kaja Kanepi, izuzetna teniserka kojoj nedostaje konstatnost dobrih igara ne bi li se našla u Top 10. Estonka je pak u silaznoj putanji, ima 33 godine, dakle skoro duplo više od njene današnje protivnice iz Srbije i bez sumnje je velika favoritkinja. Od Olge danas očekujemo da skupo proda kožu i još jednom svetu pokaže koliki je talenat. Estonka je, inače u prvom kolu u Moskvi preslišala nekada jednu od najboljih igračica sveta Veru Zvonarevu sa 6:2, 6:2. Pobednica ovog susreta ide na bolju iz sudara prve nositeljke Nemice Julije Gerges i domaće teniserke Natalije Vihljanceve.

Zanimljivo je da u isto vreme u Moskvi, ali na centralni teren istrčava i igračica koju je Danilovićeva nedavno pobedila u finalu ITF turnira u nemačkom gradu Ferzmoldu, Laura Zigemund koja će igrati protiv favorizovane, sedme nositeljke Aliz Korne. Iskusna Francuskinja je veliki favorit i ne bi trebalo da ima previše problema sa Nemicom.

***kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Olga DanilovićJulija Gergesbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara