Osokoljena Jorovićeva na Beloruskinju, težak zadatak za Đerea, Lajović sa Britancem

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.19. | 11:33

Srpski predstanvnici igraju širom planete

Najjači turnir ove sedmice za muškarce igra se u Rio de Žaneiru i to na otvorenom, na šljaci, što je specifično za ovaj deo takmičarske godine kada je u pitanju ponuda iz Južne Amerike.  Naravno, na ovom ATP 500 takmičenju najviše se okupljaju "tamošnji" asovi, među kojima je i branilac trofeja Argentinac Dijego Švarcman. Najveći rivali će mu biti Austrijanac Dominik Tim, i Italijani Fabio Fonjini i nezgodni Marko Čekinato.

Tu su i naši Dušan Lajović Laslo Đere. Lajović će u prvom kolu igrati protiv Kamerona Norija, dok će Đere imati praktično najteži mogući posao - prvog nosioca Dominika Tima.

Izabrane vesti

Đere nije imao sreće na žrebu, na startu turnira u Rio de Žaneiru biće u prilici da se prvi put u karijeri susretne sa osmim teniserom sveta, koji je prošlonedeljni turnir u Buenos Ajresu završio porazom u polufinalu od Dijega Sebastijana Švarcmana. Đere je poslednji meč odigrao na startu turnira u Sofiji, gde je eliminisan od Kukuškina.

Period turnira u halama polako se privodi kraju, a jedan od poslednjih igraju upravo devojke, i to u našem komšiliku, Budimpešti. U prestonici na lepom plavom Dunavu nastupaju prilično prosečne igračice, pre svega zato što je elita u Dubaiju gde je očekuje jedno od najvažniji takmičenja u sezoni.

Turnir u UAE s nagradnim fondom od sakoro 3.000.000 dolara, ali i uz fantastične uslove boravka, kako za takmičenje, tako i za trening, ne mora da brine da li će im se pojaviti elita. A nju ove sezone predstavljaju fenomenalna Japanaka Naomi Osaka, Čehinje Petra Kvitova i Karolina Pliškova, Rumunka Simona Halep, Nemica Angelik Kerber, branilac titule Ukrajinka Elina Svitolina...

Srpska teniserka Ivana Jorović ukršta rekete sa Beloruskinjom Arinom Sabaljenkom. Podsetimo, naša teniserka ostvarila je najveću pobedu u karijeri, pošto je na startu turnira u Dubaiju savladala Italijanku Saru Erani (4:6, 6:4, 6:2). Njena pobeda je tim veća što je preokrenula se zaostatka i brejk u drugom setu te posle skoro dva i po sata borbe savladala nekad petu teniserku sveta.

Foto: Reuters


tagovi

Ivana JorovićDušan LajovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara