Pao je i 60: Novak furiozno u treće kolo Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.07.18. | 16:42

Srpski as preslišao vema slabog Sebaljosa i zabeležio čak 15 asova

Novak Đoković je ubedljivom, čvrstom i snažnom igrom prosto razneo Orasija Sebaljosa u drugom kolu Vimbldona slavivši sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:3. To je našem asu jubliarna 60. pobeda na najvećem teniskom turniru.

Iako je, ruku na srce današnji protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Vimbldona bio slab, mora se priznati da je naš as počeo da podseća na "ona" slavna vremena. Možda je čak bio i ljut pošto je nakon čak devet godina igrao na Terenu Broj 2, za razliku od Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji nikada nisu doživeli ovo svojevrsno "poniženje". Ali, nije tu u pitanju ništa lično, već jednostavno Švajcarac i Španac su planetarno mnogo veće zvezde od Beograđanina, iako mi možemo da lažemo sebe da nije tako, njih narod više voli da gleda, pa je i računica jasna. Sem toga, domaćini ove godine malo više insistiraju da britanski teniseri igraju na Centralnom i Terenu broj 1, te se i "nacionalni element" upleo u sve to.

Izabrane vesti

Ljut ili ne, Novak je svakako odigrao maestralno na ovom prilično malom stadionu, ali i protivnik mu je "pomagao" veoma slabim nastupom. Treba napomentui da je naš as u zaključnom setu osetio bol u levoj nozi, tačnije u butnom mišiču te je pozvao i fizioterapeuta na teren nakon čega je odigrao uglavnom bez problema do kraja zabeleživši čak 15 asova.

 Naredni protivnik srpskom teniseru je pobednik meča između domaćeg asa, odličnog Kajla Edmunda i Amerikanca Bredlija Lana.

Foto: Action IMAGES


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara