©Reuters
©Reuters

Paradoks Vimbldona: Ulazak u istoriju uz ATP pad

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 11:46

Trka za epitet prvog reketa sveta u potpunoj senci

Savladavši Kamerona Norija u četiri seta (2:6, 6:3, 6:2, 6:4) Novak Đoković se plasirao u 32. finale grend slemova čime je ujedno postavo rekord, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa po jednom borbom za trofej manje.

Sa novim rekordom Đoković je prišao i 21. grend slemu u karijeri kojim bi ujedno i smanjio razliku u praktično jedinoj trci u kojoj nema primat. Nedeljno finale protiv Nika Kirjosa predstavljaće priliku da se Srbin vrati na korak zaostatka u odnosu na Nadala koji ima 22 trofeja iz ranga najprestižnijih. Sa druge strane, jednako veliki motiv imaće i Australijanac koji će igrati prvo grend slem finale, te će činjenica da aktuelni Vimbldon ne nosi bodove u ATP trci ostati u potpunosti u drugom planu.

Izabrane vesti

Nesvakidašnja odluka da turnir u Londonu ne nosi bodove odraziće se na ATP listu te je i pre početka grend slema bilo izvesno da će Đoković pretrpeti novi pad u trenutnom teniskom poretku. Bez obnzira na krajnji epilog Vimbldona najbolji srpski teniser će narednu nedelju dočekati na sedmom mestu, ali ta činjenica neće biti povod da Srbin u osmom finalu spusti gard i potceni jednog od retkih rivala protiv kojih ima negativan učinak.

Izostanak sa Australijan opena koji je Nadal iskoristio u potpunosti, a potom i poraz od Španca na Rolan Garosu uticali su da se Bik sa Majorke za dva koraka udalji u trci koja je bacila u senku ATP poredak. Ipak, rasplet u Londonu doneo je Đokoviću priliku da se vrati na željeni kolosek, a da bi u tome uspeo moraže da zaustavi prvog negativca teniskog karavana. Čoveka koji ga je savladao u oba prethodna susreta. Prvi put Kirjos je bio bolji od Srbina u martu 2017. godine u Akapulku, a istog meseca, eliminisao je jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa i na turniru u Indijan Velsu, ipak duel koji sledi znatno je viđe od borbe za trofej, bodove ili poziciju na globalnoj teniskoj listi.


tagovi

Nik KirjosVimbldonNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara