Pariski dan tri kralja

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 10:00

Jer ovog ponedeljka na Rolan Garosu među 60 najavljenih mečeva i 120 tenisera nastupaju Nadal, Đoković i Vavrinka

Već prvi dan 117. izdanja Rolan Garosa nagovestio nam je šta nas čeka, a to je varljivo parisko proleće. Red kiše, pa red sunca dovoljno da pomeremti raspored mečeva od samog starta. A danas, drugog dana ih je čak 60!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 11:05 7641 GSM S.Wawrinka - Garcia Gu. kmb 2&ug> (38.5) 3,90
Pon 14:20 7677 GSW Wozniacki C. - Collins D. hs 1 (-1.5) 1,70
Pon 13:05 7705 GSW Mladenovic K. - Petkovic A. ki 2 2,11
Pon 12:20 7862 GSM Djokovic N. - Dutra Silva R. ug1s -9 1,65
Pon 15:35 8015 GSM R.Nadal - S.Bolelli kmb 1&ug< (24.5) 2,02
Ukupna kvota46,63

Izabrane vesti

Možda su baš padavine uticale i na Jelenu Ostapenko koja je postala juče tek druga, nakon Anastazije Miskine 2005, aktuelna šampionka Otvorenog prvenstva Francuske koja je izgubila već u prvom kolu. I to dovoljno govori koliko je "polje otvoreno" na početku ovog RG-a, posebno u ženskoj konkurenciji. Zato treba biti oprezan i pri biranju mečeva. A danas u Gradu svetlosti izdvaja se, barem što se tiče sigurizze, duel na Filip Šatrijeu između Karoline Voznijacki i Denijel Kolins. Atraktivna Amerikanka ima odličnu sezonu, ali šljaka ipak nije njena podloga, za razliku od Dankinje koja je odrasla na njoj. Od ostatka WTA mečeva izdvajamo "srpski" dule između Kristine Mladenović i Andree Petković. Francuskinja pred svojojm publikom obično ne igra na visokom nivou, a pored toga je i u slaboj formi uzrokovanoj povredama u poslednje vreme. Sa druge strane mreže je iskusna Nemica koja odlično igra na šljaci, ali se već godinama muči sa igrom, takođe zbog serije povreda. Zanimljivo je da je Petkovićeva slavila u sva četiri njjihova obračuna, ali verujemo da je sada vreme na Mladenovićevu. Svakako verujemo u duži meč.

WTA ŽREB

Sa muške strane žreba danas fanastičan program jer nastupaju tri tenisera koja su dizala prestižni trofej u protekle tri godine - aktuleni prvak Rafael Nadal, Novak Đoković i Sten Vavrinka. Jasno je da ma ko stane ispred Španca u nekoliko početnih kola može u Parizu da doživi samo poraz i to ubedljiv. Verujemo da će tako biti i sa Italijanom Simoneom Bolelijem, koji ume da odigra dobro na šljaci, ali očigledno ne i protiv Majorčanina sa kojim ima negativan skor 0-4.

"Muški dan" na Filip Šatrijeu, negde od13 časova otvara Novak Đoković protiv Brazilca Rođerija Dutra Silve kojeg je lagano pobedio u jedinom njihovom odmeravanju, ali pre pet godina na US openu, što možemo očekivati i danas. Dan sa tri šampiona završavamo sa Vavrinkom koji će imati i najteži zadatak. Ne samo da se tek vratio na tur nakon operacija i ne samo da je slabo odigrao prošle sedmice u Ženevi, nego i ovog popodneva naspram njega staje odlični Giljermo Garsija Lopez. Iskusni Španac je tri puta u 10 susreta savladao Švajcarca, a deluje da mu sledi i četvrto slavlje.

ATP ŽREB

Vremenska prognoza i za ovaj i za narednih najmanje pet dan očekuje povremene snažne padavine, te je odlaganje mečeva ili prebacivanje za naredni dan otvorena opcija. Tako da će i teniseri i navijači, ali i mi kladioci morati da budemo strpljiviji nego inače, jer protiv prirode se ne može.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael NadalSten VavrinkaKarolina Voznijackisportsko klađenjebet analizaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara