Pobeda karijere i plasman karijere: Lajović izbacio Tima!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 17:43

Srbin u čertvrtfinalu turnira u Monte Karlu

Dušan Lajović je ponovio najveći uspeh u karijeri na turnirima iz Masters serije i po drugi put će igrati u četvrtfinalu nekog od njih. A to će mu doneti i rekordan plasman u karijeri. Od ponedeljka će biti makar 39. teniser sveta, a rang karijere mu je bio 42. na svetu.

Srpski teniser je danas u Monte Karlu napravio veliko iznenađenje savladavši petpog tenisera sveta Dominika Tima u osmini finala sa 6:3, 6:3, posle 92 minuta igre. Lajoviću je do sada najveći uspeh bio četvrtfinale u Madridu.

Izabrane vesti

A ovoga puta ima i jako dobre šanse da dogura do polufinala. U četvrtfinalu ga čeka duel sa najvećim iznenađenjem turnira, U pitanje je 96. tenisera sveta, Lorenco Sonego iz Italije, koji je do četvrtfinala stigao iz kvalifikacija.

Lajović je dugo čekao pobedu nad Timom. Austrijanac je slavio u svih pet međusobnih duela do sada i bio je nerešiva enigma za našeg takmičara. Ipak, u Monte Karlu je Lajović nagovestio velike domete pošto je i u osmini finala napravio iznenađenje protiv favorizovanog Davida Gofana.

Još impresivnije nje što je Tima poptuno nadirgao i zasluženo savladao. Oduvao ga je u prvom setu i sa dva brejka došao do 5:0 za dvadesetak minuta. Timu tada ništa nije polazilo za rukom, ali je uspeo da se konsoliduje i da osvoji naredna tri gema. Ipak, Lajović je ostao miran i iskoristio petu set loptu za vođstvo od 1:0 posle 43 minuta igre.

U drugom setu je Austrijanac bolje počeo, napravio brejk i poveo 3:1. Ali usledio je sjajan odgovor Lajovića. Nanizao je tri gema i preokrenuo na 4:3. Velika borba se vodila u osmom gemu i tu je Lajović prelomio meč. Poveo je 5:3, a potom iskoristio treću meč loptu za najveću pobedu u karijeri.  

U četvrtfinalu je i Rafael Nadal koji je danas počistio Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:1 za manje od sat vremena i čeka ga duel sa Gvidom Peljom. Treći četvrtfinalni par su Đoković - Medvedev, a na četvrti se još čeka. 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan LajovićATP Monte KarloDominik Tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara