Pobeda Krunićeve i kraj za Đerea u Melburnu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.01.19. | 09:15

Srpska teniserka prvi se put plasirala u drugo kolo singla Australijan opena posle pobede nad Kazahstankom Dijas. Naš Dejvis kup reprezentativac poveo, pa dozvolio Donskoju da slavi. Ubedljivi Serena i Zverev, Conga čeka Novaka

Dva srpska predstavnika već su odigrala tokom noći mečeve u pojedinačnoj konkurenciji Australijan opena i učinak je polovičan. Dok je Aleksandra Krunić uspela da pobedi, Laslo Đere je dozvolio sebi da ispusti ukazane prilike drugog dana prvog grend slema sezone.

RASPORED I REZULTATI MEČEVA 2. DANA AO

Izabrane vesti

Srpska Fed kup reprezentativka je nakon lošeg početka susreta protiv Zarine Dijas, koja je do ovog meča vodila 2-0 u međusobnim susretima, uspela da stigne do trijumfa. Kazahstanka je uzela prvi set, vodila sa 5:3 u drugom, a onda je Srpkinja potpuno preokrenula i prvi put se plasirala u drugo kolo singla prvog grend slema sezone rezultatom 3:6, 7:5 6:1. Njena naredna protivnica je postavljena za 21. nositeljku, a u pitanju je odlična Kineskinja Ćijang Vang koja je u prvoj rundi sa 6:4 i 6:3 bila bolja od Fracuskinje Fione Fero.

Za razliku od Krunićeve koja se izborila za preokret, Đere ga je doživeo protiv Jevgenija Donskoja u veoma napetom i izjednačenom meču koji je trajao skoro tri sata. I pored dobrog početka as iz Sente je morao da položi oružje pred ruskim teniserom koji je slavio sa 6:7 (5), 6:4, 6:1 i 7:6 (5).

U toku su mečevi Filipa Krajinovića sa protiv odličnog Italijana Marka Čekinata i Novaka Đokovića sa Amerikancem Mičelom Krugerom.

 

Od ostalih odigranih mečeva drugog dana AO treba izdvojiti ubedljive trijumfe glavnih favoritkinja, pre svih Amerikanke Serene Vilijams nad Nemicom Tatjanom Marijom (6:0, 6:2), Čehinje Karoline Pliškove protiv sunarodnice i kvalifikantkinje Karoline Muhove (6:3, 6:2), Ukrajinke Eline Svitoline nad švajcarskom kvalifikantkinjom Viktorijom Golubić (6:1, 6:2), Garbinje Muguruze koja je bila bolja od Kineskinje Saisai Ženg (6:2, 6:3), još jedne Amerikanke, Medison Kiz koja je pobedila Australijanku Desteni Ajava (6:2 i 6:2) ali i triumf lepe Kanađanke Evženi Bušar nad još jednom Kineskinjom, Šuai Peng (6:2, 6:1). Starija sestra Vilijams, Venus očekivano se namučila protiv opasne Rumunke, 25. nositeljke Mihaele Buzarnesku slavivši nakon preokreta rezultatom 6:7 (3), 7:6 (3), 6:2, a slično je prošla u drugo kolo i favorizovana Britanka Džoana Konta koja je bila bolja protiv domaće teniserke Ajle Tomljanović tek nakon novouvedenog super taj-brejka sa 7:6 (4), 2:6, 7:6 (7).

Sa muške strane žreba Aleksander Zverev je rutinski odradio posao u meču prvog kola protiv Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 6:4, 6:1 i 6:4, prilično ubedljiv je bio i Rus Danil Medvedev u meču sa Lojdon Harisom, kvalifikantom iz Južne Afrike (6:1, 6:2, 6:1 ), kao i Hrvat Borna Ćorić koji je ostvario prvu pobedu na Australijan openu u karijeri i to protiv iskusnog Belgijanca Stiva Darsisa sa 6:1, 6:4 i 6:4. Japanac Kei Nišikori je bio opasno blizu ispadanju protiv praktično nepoznatog kvalifikanta iz Poljske Kamila Majržaka, ali je nakon predaje 23-godišnjeg protivnika pri rezultatu 3:6, 6:7 (6), 6:0, 6:2 i 3:0 ipak prošao dalje, a zahvaljujući problemima protivnika u drugom kolu se našao i Švajcarac Sten Vavrinka pošto mu je predao Ernests Gulbis pri rezultatu 6:3, 1:3 za Letonca. Za drugu rundu noćas su se izborili i Žo Vilfred Conga koji u drigom kolu čeka Novaka Đokovića, Denis Šapovalov, Žil Simon, Ivo Karlović (nakon četiri seta i sito toliko taj-brejkova), Luka Puj itd.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksandra KrunićLaslo ĐereAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara