Pobeda u političkoj areni - poraz na teniskom terenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 12:54

Novak Đoković priznao da su ga u Indijan Velsu ometali stalni sastanci povodom njegovog angažovanja oko smene prvog čoveka ATP-a, što je uticalo da slabo odigra

Najbolji tensier sveta Novak Đoković u obraćanju fanovima preko Instagrama objasnio je zašto je tako slabo odigrao u trećem kolu Indijan Velsa kada ga je, čini se bez suviše muke, savladao Nemac Filip Kolšrajber.

Iako nije želeo da precizira šta je pravi problem, naš as je naglasio da je imao previše obaveza koje su ga omele u rutini treninga i priprema, što ga je skupo koštalo. Naime, tokom prvog mastersa sezone Nole je kao predsednik udruženja Teniskih profesionalaca vodio konstatne razgovore i pregovore oko smene prvog čoveka ATP-a Krisa Kermouda, u čemu je i uspeo. Ali, pobeda u političkoj areni koštala ga je poraza na teniskom terenu.

Izabrane vesti

"Nisam postigao dobar rezultat u singlu, porazio me je strašan igrač u trećem kolu koji je odlično odigrao. Poslednjih sedmica sam naučio nekoliko veoma važnih lekcija, ali i to je sport. Prihvati i nastavi dalje, "objasnio je Đoković, "Indijan Vels je jedan od najboljih turnira na svetu i žarko sam želeo da dobro odigram, ali nije se dalo. Jednostavno sam izgubio rutinu pošto sam se bavio mnogim stvarima van terena.  Nisam bio racionalan sa potrošnjom energije, nisam pratio raspored treninga... Ne želim da kažem da je sve to glavni razlog za poraz, ali znam da to jesu jedni od razloga moje slabe igre i zašto se nisam osećao dobro. Ali lekcija je naučena!"

Đoković je na kraju izjavio da je sada potpuno koncentrisan na izazove u Majamiju gde ga u drugom kolu čeka bolji iz meča između Čeha Tomaša Berdiha i Australijanca Bernarda Tomića.

FOTO: Reuters


tagovi

ATP Indijan Velsmasters majamiFilip Kolšrajber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara