""
""

Počelo je! Đoković video talentovanog Čunga na delu, ali zna se ko je kralj tenisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 08:20

Srpski as za nešto manje od dva sata obavio sav posao na startu Australijan opena...

E tako se kreće u odbranu titule! Najbolji srpski teniser Novak Đoković prošao je u drugo kolo Australijan opena, pošto je za nešto manje od dva sata slomio otpor talentovanog Hjeona Čunga iz Južne Koreje - 6:3, 6:2, 6:4. 

Izabrane vesti

Time je Đoković uspešno započeo pohod ka šestoj, ujedno i rekordnoj tituli na prvom Grend slemu sezone.

Za tačno sat i 57 minuta igre srpski as imao je priliku da se upozna sa kvalitetima 19-godišnjeg Čunga, koji je pre samo nešto više od godinu i po dana bio šampion Vimbldona u juniorskoj konkurenciji. Važi za jednog od boljih mladih tenisera današnjice, ali na prvom velikom turniru u 2016. godini sreća mu je okrenula leđa. Jer naišao je na kralja tenisa.

Nije krio Đoković svoje oduševljenje zbog kvaliteta koje poseduje Čung, koji je najboljem teniseru sveta čak i oduzeo jedan servis u prvom setu. Ali, tokom celog toka meča bila je jasna jedna stvar - da je Đoković želeo, meč bi bio gotov i mnogo ranije. Srbin je na startu meča delovao malo nervoznije nego inače, ali kasnije se i to promenilo. Dok je vreme odmicalo, tako je i on bio sigurniji i smireniji, koncentrisaniji na ostvarenje cilja, da jednostavno nije želeo da bespotrebno troši ni promil svoje energije. Igrao je upravo onoliko koliko mu je bilo potrebno, da u ritmu malo jačeg sparinga „našpanuje“ sebe i ispravi sve sitnice koje su mu možda zasmetale u nekom ranijem periodu. 

Čak i u trenutku kada je devet godina mlađi Čung uspeo da napravi re-brejk nakon prve protivnikove ofanzive, Đoković je mladog tenisera iz Južne Koreje vratio u klupu i pokazao mu da još treba da uči kako bi bio i približno dobar kao i majstor ovog sporta. Đoković je, naravno, odmah vratio brejk prednosti. 

Tako je praktično bilo do kraja meča. Čung je imao veliki motiv da se pokaže i dokaže protiv najboljeg na planeti, u tome mu je uspelo jer je u uvodnoj fazi meča bio ravnopravan takmac, ali Đoković je bio taj koji je držao sve konce u svojim rukama i diktirao ritam meča. Na kraju je zato i imao 40 vinera i 27 iznuđenih grešaka, dok je teniser na drugoj strani mreže imao skor 16-29.

U sledećem kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Kventi Hali – Ivan Dodig.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićHjeon ČungAustralijan openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara