Ponovo je apsolutni vladar svoje snage! Novak brži od mraka i mnogo jači od Hačanova

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.07.18. | 21:44

Rus pao u tri seta (6:4, 6:2, 6:2), za plasman u četvrtfinale u kome će igrati protiv Nišikorija

Novak Đoković ponovo ima apsolutnu kontrolu svoje snage! To je srpski as na najbolji način pokazao večeras na Vimbldonu, kada je kvalitetnom igrom i ekspresnim ritmom sa zelenog londonskog tepiha počistio Rusa Karena Hačanova i plasirao se u četvrtfinale, gde ga očekuje okršaj sa Nišikorijem6:4, 6:2, 6:2.

Ono što je takođe bilo važno za nekadašnjeg najboljeg tenisera na planeti jeste da čitav posao razreši pre nego što padne mrak i tako izbegne bespotrebne napore tokom sutrašnjeg dana. U tome je i uspeo, iako je delovalo da bi Rus mogao da produži treći set. A velike probleme je stvarao i vetar, sa kojim su dvojica tenisera vodila ozbiljnu borbu.

Izabrane vesti

Zapravo, Hačanov je najjači otpor je pružio u prvom setu, kada je bio u igri do 10 gema, a onda onda i treći put izgubio svoj servis. Novak je impozantno delovao u drugom, koji je rešio u svoju korist rezultatom 6:2 za 34 minuta igre, a slično je bilo i u trećem, iako je na početku delovalo da će borba biti mnogo veća.

Tada je prelomio šesti gem, kada je srpski teniser nakon velike borbe uspeo da oduzme servis protivniku, stigne do dodatnog samopouzdanja i na pravi način privede meč kraju.

Zanimljivo, ovo je bio tek prvi međusobni okršaj dvojice tenisera, ali i najava nekih znatno ozbiljnijih okršaja u bliskoj budućnosti.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara