Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Popirin uspeo iz četvrtog pokušaja, počišćen Kecmanović u Indijan Velsu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 21:37

Srpski teniser eliminisan na startu turnira

Tri puta je Miomir Kecmanović preslišavao Alekseja Popirina, udarao mu je packe gde god i kad god ga je sretao. Ali, kad-tad dođe vreme za naplatu dugova. Australijanac je odabrao Ameriku, gde mu je srpski teniser dva puta zadavao udarce, i Indijan Vels – 2:0 (6:3, 7:6).

Imali su Miomir Kecmanović i Aleksej Popirin tu čast da otvore ATP turnir u Indijan Velsu iz Masters serije 1000, a teniseru sa “petog kontinenta” bilo je potrebno 90 minuta da spakuje kofere Miomiru Kecmanoviću i pošalje ga na prvi let za Srbiju.

Izabrane vesti

Ostala je Srbija na tri predstavnika u Indijan Velsu: Filip Krajinović i Dušan Lajović su automatski na osnovu plasmana stekli prohodnost u drugo kolo, to jest bilo su slobodni u prvom, dok će Laslo Đere morati da eliminiše Maksima Kresija kako bi im se pridružio.

Aleksej Popirin je bez ikakvih trzavica prošao u narednu rundu i zakazao obračun sa Hubertom Hurkačom. Po brejk u oba seta bio je dovoljan Australijancu da slomi otpor Miomira Kecmanovića. Dve prilike su se ukazale Popirinu da oduzme servis srpskom teniseru i obe je iskoristio.

U prvom setu Aleksej Popirin napravio je brejk u šestom gemu, a kasnije na svoj servis iskoristio prvu set loptu. Uzdrmalo je to Miomira Kecmanovića i rezultiralo gubitkom servisa na startu drugog seta. Imao je odmah u idućem gemu priliku da se ispravi, ali nije oduzeo servis rivalu. Nenadano mu se nova ukazala kada je Australijanac servirao za set i – ugrabio ju je.

Uveo je Miomir Kecmanović drugi set u taj-brejk, imao i mini-brejk prednosti, i naprosto se od tog trena ugasio. Osvojio je Popirin pet poena u nizu i zatvorio meč.


tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsMiomir KecmanovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara