Predaja! Novak Đoković za 49 minuta u polufinalu Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 10:38

Kei Nišikori nije izdržao zbog bolova...

I da su okolnosti bile drugačije, deluje da bi ishod bio identičan. Jednostavno, reč je o razlikici u klasi, potvrđeno kroz 17 pobeda na prethodnih 19 susreta. I ovaj jubilarni 20. pripao je Novaku Đokoviću, tek da pokaže da je za koplje, možda i dva, kvalitetniji od Keija Nišikorija, iako će se svetska javnosti, možda, pitati da li je Japanac mogao do podviga, da je bio zdrav.

Ovako, činjenica da je pre četvrtfinalnog duela na Rod Lejver areni proveo čak 14 sati na terenu – od čega više od pet časova protiv Pabla Karenja Buste u prethodnoj rundi – koštala je Nišikorija snažnijeg otpora, pri rezultatu 6:1, 4:1 bio je prinuđen da preda meč 31-godišnjem Beograđaninu.

Izabrane vesti

Ruka ruci i kraj posle samo 49 minuta neravnopravne borbe u Melburnu. Za to vreme, svežiji Novak je sjajno koristio servis, lako osvajao poene i eksploatisao umor Azijata. Čak četiri puta je imao brejk lopte i svaku je iskoristio. Već posle uvodne deonice postalo je jasno da susret ide na Đokovićevu stranu, jer je iscprljeni Nišikori zatražio lekarsku pomoć zbog bola u butnom mišiću. Kao veliki borac nastavio je duel, međutim, problemi su se nastavili i kad je izgubio drugi servis gem u drugom setu izašao je na mrežu i predao se...
„Nadam se da nije ništa ozbiljno. Želim Nišikoriju brz oporavak, a svima koji su došli na stadion se izvinjavam što nisu gledali meč do kraja“, rekao je Novak.

Na ovaj način, Đoković je uštedeo energiju pred polufinalni okršaj sa Lukom Pujom, koji je posle tri sata igre izbacio Miloša Raonića (3:1). Biće to prvi obračun Srbina i Francuza, jednog od najprijatnijih iznenađenja turnira, dok drugi polufinalni par čine Španac Rafael Nadal i senzacionalni Grk Stefanos Cicipas.

FOTO: Reuters 


tagovi

Novak ĐokovićKei NišikoriAustralian OpenAustralijan open 2019.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara