Prof. dr Đoković: Nadalov učenik mora na dodatnu nastavu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 15:14

Srpski as u tri koraka do trećeg kola Rolan Garosa pošto je očekivano slavio nad 21-godišnjim Majorčaninom Đaumeom Munarom

Kao što smo i najavikli, nije išlo danas sve glatko Novaku Đokoviću, ali je zapravo prilično ubedljivo pobedio momka od kojeg se očekuje da preuzme Nadalovu luč u svetu tenisa. Najbolji srpski sportista svih vremena pokazao je 21-godišnjem Đaumeu Munaru da još mnogo toga mora da nauči ne bi li ravnopravno izašao na megdan sa najbolji slavivši sa 3:0, po setovima 7:6 (1), 6:4 i 6:4.

"Hvala publici, bilo je divno igrati pred ovakvim navijačima na stadionu Suzan Leglen. Intenzitet je bio jak, Munar je snažno igrao i bila mi je potrebna vrhunska koncentracija. Osečam se dobro, popravljam igru, a tu je i motivacija", kazao je Novak.

Izabrane vesti

Ono što je bilo najviše pozitivno u ponašanju našeg asa tokom meča je dobro raspoloženje i veoma solidna igra, sasvim dovoljna za trijumf u tri seta protv neiskusnog protivnika. Na trenutke je mladi Majorčanin pretio, ali nije mogao više. Kod Munara se jasno vidi da je vrhunski izdanak škole tenisea Nadalovog strica, Tonija, što znači mnogo trčanja, trošenja snage, ali i pakleni spinovi. Upornost je još jedan kvalitet koji izdvaja Španca, ali mu ona za sada nije dovoljna za veliku scenu iako je u prvom kolu uspeo nakon pet setova da savlada Davida Ferera. Sve u svemu, daleko je on od svog idola koji je u njegovim godinama već palio i žario svetom belog sporta, ali je jasno da žće biti u najmanju ruku solidan igrač.

Naredeni protivnik Novaku Đokoviću, koji je danas imao tek malo jači test je bolji iz meča između malo poznatog Kolumbijca Santjaga Hiralda i Španca Roberta Bautiste Aguta, 13. reketa sveta. Naš as je prošle godine na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala, što znači da je potrebno da zabeleži još dve pobede ne bi li odbranio tada osvojenih 360 poena.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rolan GarosATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara