Puj ispisao istoriju u Melburnu – prvo polufinale u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.01.19. | 09:40

Francuz posle tri vezana poraza konačno savladao Miloša Raonića – 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 6:4)

Francuz Luka Puj prvi put u karijeri plasirao se u polufinale nekog grend-slem turnira, pošto je u četvrtfinalu Australijan Opena bio bolji od kanadskog tenisera Miloša Raonića sa 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 6:4). Upravo bi Puj mogao da bude rival Novaka Đokovića u polufinalu Melburna, ako naš teniser opravda ulogu favorita u sudaru sa Nišikorijem .

Trenutno 31. teniser sveta odigrao je vrlo dobar meč na Rod Lejver Areni, realizovao je tri od 14 brejk lopti i zasluženo savladao Raonića.

Izabrane vesti

Francuz je do samopouzdanja došao u prvom setu. On je u devetom gemu vratio brejk, potom je u taj brejku došao prednosti koju nije ispuštao. Ispotaviće se da je prvi set imao odlučujuću ulogu.

T5ada je bilo jasno da Puj ima csnage da savlada rođenog Podgoričanina posle tri vezana poraza. U drugom setu je dominirao posle oduzetog brejka. A sve što je Raonić uspeo da uradi jeste da produži duel hazarderskom igrom u trećem setu.

U četvrtom setu Puj je ponovo diktirao tempo, vinerima i preciznim udarcima u svakom trenutku parirao je protivniku i bilo je pitanje trenutka kada će prelomiti meč. U drugom gemu je propustio brejk šansu, ali je u poslednjem nije. Iskoristio je treću brejk priliku i prvi put u karijeri u trećem pokušaju savladao Raonića.

 


tagovi

Miloš Raonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara