Puj: Novak je najbolji teniser na svetu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 13:19

"Igrao je neverovatno, bio je previše dobar danas. Takvim kretanjem, udarcima, kako lako prelazi iz odbrane u napad, ne pravi greške... ", u neverici je bio Francuz nakon teškog poraza u polufinalu Australijan opena

Luka Puj je ovog jutra doživeo sigurno jedan od najtežih poraza u karijeri i to u polufinalu Australijan opena, samo dva dana nakon što je sa terena počistio Miloša Raonića. Iz prve ruke je gledao maestra na delu kako reketom diriguje pobedničku simfoniju. Bilo je to mala škola savršenog tenisa Novaka Đokovića kakvu je valjalo gledati, jer takvo sportsko nadahnuće retko kada se desi.

"Pa, kao što ste mogli videti nije bilo lako", šta je drugo simpatičnom Francuzu preostalo nego da se našali nakon metlanja na Rod Lejver areni "Pokušavao sam da nađem rešenje, ali nije ga bilo nigde... Od početka je krenuo savršeno, mislim da je prvu grešku napravio tek u drugom setu. Ne znam ni sam... Da bih mogao da se borim sa ovakvim Novakom moralo bi da mi uđe najmanje 90 % prvih servisa. Ma i na 100 % ništa mi ne bi bilo garantovano."

Izabrane vesti

Tu nije završio sa pohvalama velikom asu koji ga je - možda je ružno napisati, ali je svakako fakat - odučio od tenisa i ova lekcija bi mogla da povuče na dve strane. Da mu da snagu da još više i jače vežba ne bi li izbegao u budućnosti još ovakvih slomova, ili pak da ga uništi. Vreme će pokazati.

"Igrao je neverovatno, bio je previše dobar danas. Takvim kretanjem, udarcima, kako lako prelazi iz odbrane u napad, ne pravi greške... Mislim da je bio savršeno dobar protiv mene. Nisam siguran, ali je moje mišljenje da mu nema ravnog kada tako odigra. Možda može jedan ili dva tenisera da ga pobede, ali i to više nisam siguran. Naročito kada se igra na tri dobijena seta."

Francuski teniser, koji bi od ponedeljka trebalo da zuazme 14,. poziciju na ATP listi dao je i prognozu finala Đokovića i Nadala.
"Pa, kada ovako igra Novak je bez sumnje najbolji teniser na svetu. Videćemo šta će se dogoditi u nedelju, pošto i Rafa izgleda neverovatno. Mislim da će to biti veliko odmeravanje. Meni lično Rafa odgovara, zato sam ga i pobedio pre dve godine, ali Novak ne. Igra veoma, veoma brzo i veoma nisko sa osnovne linije. Uvek je dobro pozicioniran, Čak i kada je u odbrani on će vam vratiti loptu na 10 centimetara od osnovne linije, a to je onad težak udarac. . Mislim, možete da vratiti tako nešto dva, tri puta, ali kada to traje tri, četiri sata... Ma ne mogu ni da zamislim kako je, pa ja nisam uspeo da izguram ni dva sata sa njim."

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara