Đere (©Reuters)
Đere (©Reuters)

Pune: Đere izbacio Vajdinog pulena, Krajinović se namučio za prolaz

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 15:20

Indijac Nagal držao Filipa tri seta na terenu

Dobar početak za srpske tenisere na turniru u Puneu. Obojica naših predstavnika, Laslo Đere i Filip Krajinović, prošli su u drugo kolo takmičenja u ovom indijskom mestu.

Laslo Đere je na papiru imao mnogo teži posao, jer je igrao protiv Aleksa Molčana, koji je za 20 mesta bolje rangiran na ATP listi. Slovak od prošle godine trenira sa Marjanom Vajdom i to mu je donelo ozbiljan pomak na svetskoj listi. Ipak, Laslo je odigrao odličan meč i slavio je u dva seta – 6:2, 6:4.

Izabrane vesti

Nije dozvolio Đere rivalu nijednu brejk šansu, dok je uspeo tri puta da Molčanu oduzme servis. Rutinskom pobedom prošao je u narednu rundu u kojoj će igrati protiv pobednika duela MartererImer.

Filip Krajinović je nakon žreba bio viđen kao siguran putnik u drugu rundu, jer je za rivala dobio Sumita Nagala, koji je 506. teniser sveta.

Međutim, domaći teren i publika su raspalili Indijca, koji je odigroa meč iznad svojih mogućnosti i naterao Filipa da provede sa reketom u ruci skoro dva i po sata. Igrala su se tri seta, posle kojih je Krajinović izašao kao pobednik – 6:4, 4:6, 6:4.

Bilo je drame u ovom meču, imao je Sagal dve brejk lopte u Krajinovićevom prvom servis gemu u trećem setu. Srpski teniser se izvukao iz te situacije i čekao je šansu da odgovori. Ukazala mu se tek u devetom gemu, Krajinović je napravio brejk za 5:4, a onda odservirao za pobedu.

U drugom kolu Filip će igrati protiv Amerikanca Mmoa.

 


tagovi

Laslo ĐereFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara