Laslo Đere
Laslo Đere

Put kojim Đere ide - Laslu prva titula u karijeri i plasman u top 40 na svetu

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.02.19. | 23:14

Srbin preslišao mladog Kanađanina u finalu u Riju - 6:3, 7:5

Srpski teniser Laslo Đere osvojio je ATP turnir u Riju nakon trijumfa u finalnom meču protiv mladog kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima, kojeg je savladao sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Dobar i zanimljiv meč odigrali su ovi rivali, a trajao je gotovo dva časa. Đere je relativno lako stigao do prvog seta, zahvaljujući dvostrukom brejku na početku. Na kraju je rutinski stigao i do 6:3 čime je otvorio sebi put ka premijernoj tituli u karijeri.

Izabrane vesti

Mnogo veću dramu gledali smo u drugom setu gde Kanađanin nije davao Đereu dugo priliku da se odlepi. Tek od sedmog gema Laslo je pruzeo prednost (poen za poen), a do pobede je stigao brejkom u 12. gemu i posle pet meč lopti. 

Generalno, bio je ovo sjajan turnir za 23-godišnjeg Đerea koji je na putu do titule preslišao Dominika Tim, Tara Danijela i Kaspera Ruda, dok mu je u polufinalu meč predao Slovenac Aljaž Bedene

Laslu Đereu za trijumf u Riju pripada 500 ATP bodova i nagrada 369.000 dolara, a od sutra će biti i u top 40 tenisera sveta na ATP listi. Velika stvar za momka rođenog u Senti koji će postati i drugi reket Srbije iza Novaka Đokovića.

Foto: Reuters 


tagovi

Laslo Đereatp Rio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara