Razlika je u glavi - Đoković u polufinalu Sinsinatija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 07:59

Dva koraka ga dele od osvajanja jedinog Mastersa koji mu nedostaje

Osvajao je sve Grend slemove, osvajao je sve Masterse, ali mu samo nedostaje jedan. Taj ukleti Sinsinati. Ipak, deluje da je Novak Đoković na dobrom putu da konačno podigne pehar i na ovom turniru. Sinoć je odigrao i drugi meč dana i posle Grigora Dimitrova slavio je i u četvrtfinalu protiv Miloša Raonića - 2:1 (7:5, 4:6, 6:3).

Đoković će u polufinalu Sinsinatija igrati protiv Marina Čilića večeras od 20 časova, naravno ako se kiša ne bude mešala u raspored.

Izabrane vesti

Novak je protiv Raonića pokazao veliku snagu. I onu fizičku, a posebno onu psihičku. Đoković je igrao ovaj duel samo par sati po okončanju duela sa Dimitrovim, tako da je morao da igra drugi meč u jednom danu. I to protiv veoma dobrih igrača, na svom ne baš omiljenom turniru.

POLUFINALE SINSINATIJA (20h)
(1.50) ĐOKOVIĆ - ČILIĆ (2,41)

Ipak, srpski teniser je sve uspeo da prebrodi. Iako je Raonić imao više šansi da dobije meč, iako je imao prvi brejk u svakom od setova, pa čak i u onom trećem. Iz svega je Novak uspeo da se izvuče, pa čak i kada je Raonić poveo s 2:1 u trećem setu uz brejk.

Naš teniser je u tom momentu pokazao pobednički mentalitet i uspeo je da dođe do izjednačenja već u narednom gemu. To je možda bio i odlučujući momenat.

Novak možda nije bio na terenu toliko bolji protiv snažnog Raonića, ali je ponovo pokazao da ima šampionsku "glavu", mentalitet, psihologiju. I to mu je ovoga puta donelo polufinale Sinsijatija.

Tamo će igrati protiv Čilića koji je savladao Karenja Bustu. U drugom polufinalu sastaće se David Gofan i Rodžer Federer.

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara