RG, WTA DAN 3 - Povratak mame Serene

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 10:00

Pored čuvene Amerikanke danas u Parizu nastupaju i naša Aleksandra Krunić, Kuznjecova, Muguruza, Garsija...

Majska kiša na Rolan Garosu i ove godine pravi male probleme organizatorima, ali je ipak "dozvolila" da se većina mečeva do sada odigra. I pored toga, gužva na terenima je velika od samog početka trećeg radnog dana, program je pun i spreman za bet analizze.

Zbog pregršt mečeva analizze smo podelili na WTA i ATP, a ovde ćemo baciti pogled kako bi devojke mogle da nam pomognu da osvežimo tiket već dobrano umoran od fudbalskih utakmica iz "malih" liga. A danas su na redu odmeravanja u "gornjoj" polovini žreba.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 11:05 7699 GSW Muguruza G. - Kuznetsova S. ug više (20.5) 1,90
Uto 13:30 7706 GSW Williams S. - Pliskova Kr. tb da 3,20
Uto 14:20 7679 GSW Garcia C. - Duan Y. hs 1 (-1.5) 1,25
Uto 15:05 7703 GSW Krunic A. - Peng S. ts tri 2,41
Ukupna kvota18,32

Svakako najvažniji meč, to jest obračun koji će najviše skrenuti pažnju je Serena Vilijams - Kristina Pliškova. Sudar dve "teniske sestre". Istina, Amerikanka je bolja u svojoj porodici, dok je Čehinja daleko lošija od svoje sestre, Karoline. Biće to i meč povratka taze majke Vilijamsove u Pariz koji je do sada tri puta pokorila i treba očekivati njen trijumf. Ali ne lagan, pošto definitivno nije u top formi.

GORNJA POLOVINA WTA ŽREBA

Šampionka od pre dve godine, Garbinje Muguruza drugu sezonu zaredom otvara Rolan Garos duelom sa bivšom šampionkom pariskog grend slema. Prošle godine Špankinja je bila bolja od Frančeske Skjavone, a danas se odmerava sa Svetlanom Kuznejcovom. Iskusna Ruskinja se ne predaje i sposobna je da pobedi bukvalno bilo koga, ali je u poslednje vreme u veoma slaboj formi. Ipak, ni njena protivnica ne može da se pohvali velikim uspesima na prethodnim tunririma te je ovaj meč zapravo neizvesniji nego što pozicije na WTA listama ove dve teniske ratnice govore. A Garbinje je treća, dok je Kuznjecova sada 43. U svakom slučaju, verujemo u duži meč.

Prvi reket Francuske, Karolin Garsija danas takođe otvara RG, što znači da će imati značajnu pomoć sa tribina protiv malo poznate Duan Jingjing koja još nije ostvraila niti jednu pobedu na "profi" šljaci. Ovo je čist zicer.

Pregled današnjih mečeva ženske polovine žreba na Rolan Garosu završavamo sa našom jedinom predstavnicom u singlu, Aleksandrom Krunić koja će imati izuzetno težak zadatak protiv Šuaji Peng. Kineskinja, trenutno 21. na svetskoj listi srećom slabo igra u poslednje vreme, a posebno se mučila na šljakama Rima i Madrida, dok je naša teniserka ipak pokazala, naročito u Večnom gradu da je u dobroj formi. Ovde je teško proceniti favorita, ali pošto im je ovo prvo odmeravanje ipak izdvajamo Šuaji Peng. Ali pre bismo se odlučili za npr. tri seta...

Kompletan raspored 3. dana Rolan Garosa pogledajte na LINKU

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rolan GarosSerena Vilijamsbet analizasportsko klađenjeAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara