RG, WTA DAN 9: Teniski klasik koji to zapravo nije

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.06.18. | 10:00

Serena Vilijams i Maša Šarapova se danas u osmini finala pariskog grend slema sastaju 22. put u karijeri, a iskusna Amaerikanka ima čak 19 pobeda nad plavokosom Sibirkom

Prvi dan druge sedmice 122. izdanja Roland Garosa donosi nam nekoliko zaista zanimljivih duela, ali se iz ženske konkurencije izdvaja pravi klasik.

U pitanju je duel Serene Vilijams i Marije Šarapove, njihov već 22. Dve najveće zvezde tenisa će igrati pretposlednji meč na centralnom terenu, čuvenom Filip Šatrije na kojem program počinje u 11 časova. Pomalo je i čudno da će sva pažnja biti usmerena na ovaj duel iako nije u pitanju nikakav rivalitet, već dominacija. Naravno, taze mame Serene koja je slavila do sada u 19 navrata. Ovaj put, u osmini finala RG-a, međutim, situacija je malo drugačija, te možemo plavokosu Sibirku smatrati blagim favoritom, što ističe i Amerikanka.

Izabrane vesti

"Iskreno, ona je verovatno favorit u ovom meču. Znate šta, ona igra već godinu dana bez prestanka, a ja sam se tek vratila tako da i dalje pokušavam da uđem u igru, u udarac",  smatra osvajačica 23 grend slemova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 16:20 7784 GSW Muguruza G. - Tsurenko L. h 1 (-4.5) 1,55
Pon 11:05 7812 GSW Halep S. - Mertens E. ki 2 3,80
Pon 14:35 7813 GSW Williams S. - Sharapova M. 1s/k 1-2 6,50
Pon 13:05 7814 GSW Garcia C. - Kerber A. ts tri 2,34
Ukupna kvota89,59

Prvi meč na Filip Šatrijeu igra prvi reket sveta, Simona Halep koja u Parizu ponovo pokušava da dođe do toliko čekanog prvog grend slem trofeja u karijeri. Kvalitet ima, samo je u pitanju očigledno psihička blokada tako da Rumunka može da kiksne u Gradu svetlosti bukvalno u svakom trenutku, što bi moglo da se i dogodi u današnjem odmeravanju sa Eliz Mertens.

Na drugom terenu kompleksa u Bulonjskoj šumi, Suzan Leglan igraju se preostala dva para osmine finala ženskog dela žreba. Drugi meč na tom terenu je susret bivše prve teniserke sveta, Angelike Kerber i domaće favoritkinje Karolin Gasarsija. Biće to njihov šesti susret, a do sada je u četiri navrata slavila Nemica, i to poslednji put , pre samo dva meseca u Indijan Velsu i to veoma ubedljivo. U Parizu je ipak druga priča, podloga takođe više odgovara Garsiji, te će biti i "čupavije".

Poslednji od današanja četiri duela osmine finala WTA žreba zatvaraju na Suzan Leglanu, Garbinje Muguruza i Lesija Curenko. Špankinja, šampionka Rolan Garosa od pre dve godine je apsolutna favoritkinje protiv 39. reketa sveta, iako je 1-1 u međusobnim duelima.

Kompletan raspored 9. dana Rolan Garosa pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Serena VilijamsMarija ŠarapovaRolan GarosWTAsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara