Kasper Rud (© Reuters)
Kasper Rud (© Reuters)

Rud lako, Borna mučno: Ćoriću ove godine prija šljaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 15:45

Norvežanin i Hrvat u trećem kolu Rolan Garosa

Zasad bez greške igra Kasper Rud na Rolan Garosu. Posle Šveđanuina Elijasa Jemera eliminisao je i Italijana Đulija Cepierija i plasirao se u treće kolo drugog grend slema u sezoni.

Za razliku od prvog kola, u kome je sve funkcionisalo besprekorno, Norvežanin se malo mučio tokom treće deonice, jedino je nju izgubio, mada to ne menja utisak da je bio fokusiran i da se najviše oslonio na forhend, što mu je u konačnici donelo slavlje - 3:1 (6:3, 6:2, 4:6, 7:5).

Izabrane vesti

Iako je zabeležio čak sedam asova manje i 15 vinera manje od kvalifikanta, Kasper je delovao staloženije što se vidi na osnovu broja neiznuđenih grešaka (28:51) i postotku učinka na drugi servis (74 odsto). Tako je opravdao status četvrtog tenisera sveta i peti put uzastopno se plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Finalista iz prošle godine će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz susreta Argentinca Tijaga Avgustina Tirantea i Kineža Žižena Žanga.

Još jedan Argentinac, Pedro Ćaćin, debelo je namučio Bornu Ćorića, Hrvat je morao da igra čak pet setova kako bi se plasirao u sledeću rundu, za šta mu je bilo potrebno skoro četiri i po sata – 6:3, 4:6, 4:6, 6:3 i 6:4. Ključnim se ispostavila Bornina mentalna sanga, posustao je tokom petog seta, gubio 1:3, a onda dobio i pokazao koliko mu ove sezone prija šljaka. U Madridu je stigao do polufinala, u Romi igrao četvrtfinale, a i sad je dobro počeo.

Ćorićev sledeći rival je takođe Argentinac, Tomas Martin Ećeveri, koji je u tri seta savladao Australijanca Aleksa de Minaura.


tagovi

TenisATPKasper RudBorna ĆorićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara