Novak Đoković (MN Press)
Novak Đoković (MN Press)

Rusi izbačeni: Srbija u završnici Dejvis kupa

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.03.22. | 11:15

Naša selekcija ipak neće do završnice doći zahvaljujući specijalnoj pozivnici, već će uskočiti na mesto suspendovane Zbornaje

Međunarodna teniska federacija sapštila je danas da će Srbija zauzeti mesto Rusije u završnici Dejvis kupa. Izabranici Viktora Troickog će preskočiti kvalifikacije i odleteti direktno u finalnu fazu takmičenja, jer su izabrani kao najbolje rangirani tim koji je poražen u polufinalu 2021. godine.

Srpska ekspedicija je prvobitno dobila specijalnu pozivnicu za učešće u finalu 2022. godine, ali će zbog novih odluka vajld-kard biti dodeljena nekoj drugoj naciji, koja bude izabrana od 12 poraženih u kvalifikacijama koje su odigrane 4. i 5. marta 2022. godine.

Izabrane vesti

Tim koji bude izabran takmičiće se zajedno sa finalistom iz 2021. godine - Hrvatskom, polufinalistom - Srbijom, Velikom Britanijom (specijalna pozivnica) i 12 ekipa koje su izborile pobede u kvalifikacijama: Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Holandija, Španija, Švedska i SAD.

Grupna faza biće odigrana u septembru u četiri grada, a polufinale i finale će biti na programu u novembru. Organizatori će biti naknadno objavljeni.

Kad je Bili Džin King kup u pitanju Rusiju će zameniti Australija.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupDejvis kup tim Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara