S oreolom najboljeg protiv dobrog poznanika

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.11.18. | 09:59

Današnji protivnik Novaka Đokovića u Parizu je Damir Džumhur, teniser kome je trener Ilija Bozoljac

Novak Đoković je i matematički postao najbolji teniser sveta. Samo treba da sačeka ponedeljak da to postane zvanično. Do tada će imati posla. U toku je turnir u Parizu, a Đoković će u osmini finala igrati protiv Damira Džumhura od 12 časova i 30 minuta.

Srpski teniser do sada nije igrao protiv rođenog Sarajlije, ali ga veoma dobro poznaje. Dosta su trenirali zajedno, mnogo puta u Beogradu, a treba reći da je Džumhurov trener naš Ilija Bozoljac. Tako da, nema tu previše tajni.

Izabrane vesti

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je nadigrao Žoaa Sozu sa 2:0 u setovima, uz sporiji početak i ubrzavanje u drugom setu. 

Imao je Đoković dakle sporiji start, ali to nešto na šta smo navikli, kao što smo navikli da u nastavku turnira igra sve bolje i bolje. Imao je Novak i malo problema sa prehladom, ali mu je u tome pomogao i slobodan dan koji je imao.

Iako će Novak osvanuti na prvom mestu on neće matematički obezbediti to mesto do kraja godine čak iako osvoji Pariz. U tom slučaju imaće prednost od 965 poena, a sledi i Masters u Londonu do kraja sezone.

Novak je poslednji meč izgubio još u avgustu od Stefanosa Cicipasa na turniru u Torontu. Serija pobeda traje, Đoković deluje nezaustavljivo, pa bi sve osim ubedljive pobede našeg tenisera bilo iznenađenje...

Foto: Action images

 


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara