""
""

Sa novim Novakom u pohod na Dejvis kup

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.17. | 11:50

Srpski teniseri naoštreni za četvrtfinalni dvoboj sa Špancima. Đoković otvara program od 15 časova, posle njega i Viktor na terenu

Već sedam godina je prošlo kako je Srbija postala svetski prvak u tenisu osvojivši jedno od najstarijih takmičenja u sportu uopšte, Dejvis kup. Prestižna salatara je još jednom zamalo ostala u Beogradu ponovo 2013. kada su Orlovi izgubili od Češke u finalu sa 2:3.

Izabrane vesti

Samim tim glavno pitanje koje se postavlja danas je - možemo li ponovo do trona. Jasan odgovor, iako se igra četvrtfinale dobićemo već ovog vikenda kada će u bivšoj hali Pionir, a sada "Aleksandar Nikolić" rekete ukrstiti Srbija i Španija. Istina, Crvena furija predvođena selektorkom Končitom Martinez nije došla u najačem sastavu što pruža dobru priliku našem timu da lakše stigne do pobede.

MOZZART KVOTE: Srbija - Španija

Španija ima pregršt vrhnskih igrača, tako da su i ovakvi, bez Rafe Nadala, Ferera, Bautiste Aguta i Granoljersa jaki i opasni. Dakle, nema opuštanja.
"Uvek je poseban osećaj da igram u Beogradu, pošto imam šansu samo u Dejvis kupu. Svi ovo vidimo kao veliku priliku da budemo zajedno, biće pravi praznik za naš narod. Možda će neko reći da Španija igra sa trećim timom, a opet imaju dva igrača među 25 najbolji na svetu. Ne smemo da ih potcenimo", jasan je Novak Đoković glavni adut Srbije.

MOZZART KVOTE: Đoković - Ramos

I naša selekcija je oslabljena i to ne igranjem Janka Tipsarevića, što zbog povrede, što zbog pokušaja povrataka na stazu stare slave nakon oporavka posle praktično dvogodišnjeg lečenja.

Takođe, veliko je pitanje u kakvom je stanju najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji se žalio na povredu lakta zbog čega je preskočio masters u Majamiju. Nole ima velikih problema sa formom, ali se čini da je iskoristio slobodno vreme da se malo sabere i dovede u red.

Drugi reket Srbije Viktor Troicki takođe veruje u pobedu našeg tima.
"Bio bi veći spektakl da su došli pojedini istaknuti španski teniseri. Ovako nam je olakšan posao, iako ne potcenjujem Špance. Favoriti smo, sa Noletom uvek očekujem pobedu. Dugo smo čekali novi duel. Sada nama više odgovaraju uslovi, moramo maksimalno ozbiljni da budemo“, poručuje Viktor.

MOZZART KVOTE: Troicki - Kareno Busta

Može li naš tim da se vrati u teniski vrh kada je u pitanju Dejvis kup videćemo već protiv Crvene furije kojoj smo dužnici pošto nas je lagano 2009. savladala na svom terenu u Benidormu. Podsetimo, pobednik susreta između Srbije i Španije ide na boljeg iz odmeravanja između Velike Britanije i Australije.


DEJVIS KUP: Srbija - Španija (raspored)

Petak:
15.00 Đoković - Ramos Vinolas
ne pre 17.00 Troicki - Kareno Busta

Subota:
16.00 Zimonjić/Troicki - Lopez/Munar

Nedelja:
14.00 Đoković - Kareno Busta
ne pre 16.00 Troicki - Ramos Vinolas


SASTAV SRBIJE
Novak Đoković (2. na ATP listi)
Viktor Troicki (39)
Dušan Lajović (84)
Nenad Zimonjić (57. u dublu)
Selektor: N. Zimonjić

SASTAV ŠPANIJE
Pablo Karenjo Busta (19. na ATP listi)
Albert Ramos Vinolas (24)
Đaume Munar (245)
Mark Lopez (16. u dublu na ATP listi)
Selektorka: K. Martinez


PAROVI ČETVTRFINALA SVETSKE GRUPE
Belgija - Italija

Australija - SAD
Francuska - Velika Britanija
Srbija - Španija

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dejvis kupDejvis kup tim SrbijeNovak ĐokovićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara