Šangaj masters: Dva koraka do drugog mesta

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 21:23

Ukoliko Novak Đoković zabeleži još dve pobede u Kini preuzeće Federerovu poziciju "vicekralja", a i kraljevska pozicija Rafela Nadala onda nije daleko. Prvi na redu sutra ujutru - Kevin Anderson

Novak Đoković je, kako je i sam podvukao dobio za sam kraj ove sezone pravu poslasticu koja će ga držati maksimalno motivisanim. Jer naš as može da se vrati na prvo mesto svetske liste nakon dve godine mučenja i da time, nakon osvajanja dva grend slema ove godine, kao i baksuznog mastersa u Sinsinatiju zapuši apsolutno svim kritičarima usta. Ali i da se još jednom upiše u knjige najvećih sportskih postignuća.

RASPORED DANA (-6 Č)

Izabrane vesti

Prvi korak na putu povratka na kraljevsku poziciju koju trenutno drži povređeni Rafael Nadal može da ostvari na masteru u Šangaju, gde ga sutra u prepodnevin časovima po "našem vremenu" očekuje četvrtfinalni duel. A ukoliko se probije do finala, iako Rodžer Federer eventualno odbrani titulu, Srbin će ponovo biti drugi reket sveta. A pre nekoliko meseci nije ga bilo ni u prvih 20!

No, vratimo se na četvrtfinale, da ne bi bilo da "kuvamo zeca dok je još u šumi" koje će biti sve samo ne jednostavno, Jer nakon što se osvetio u trećem kolu Italijanu Marku Čekinatu za poraz na ovogodišnjem Rolan Garosu, sledi mu i repriza finala Vimbldona. A to znači da će naspram njega stati gorostasni Kevin Anderson. Iako je Beograđanin favorit, nećemo pogrešiti ako kažemo da bi ovaj put moglo da bude baš, baš čupavo. Istina, Južnoafrikanac nije u vrhunskoj formi u poslednjih nedelju, dve, ali će mu pakleno brzi tereni Šangaja mnogo pomoći da što više skrati poene i namuči našeg tenisera. Mi očekujemo meč u tri seta, a još verovatnije i po koji taj-brejk.

Prvi meč dana, dakle pre Noleta i Kevina, od 07.00 po srednjoevropskom vremenu igraju Kajl Edmund i Aleksander Zverev. Mladi Nemac vodi sa 3-0 u međusobnim okršajima, ali kako sezona odmiče tako se čini da je u sve slabijoj formi. Kiks je moguć, a tu je Britanac koji igra najbolje u životu spreman za skidanje velikih skalpova.

Veoma zanimljivo, napeto i interesantno trebalo bi da bude na susretu Borne Ćorića i Metjua Ebdena. Mladi Hrvat je prošao treće kolo zahvaljujući povredi Huana Martina del Potra, dok se Ebden probio preko, između ostalih i Dominika Tima. Australijanac rodom iz Južne Afrike ove 2018. ume da zasija i ako mu krene, Zagrepčanin bi mogao da se nađe u ozbiljnim problemima. Šta više, verujemo u njegovu pobedu.

Dan u Šangaju, barem što se tiče singla, završavamo duelom Rodžera Federera i Keija Nišikorija, što je drugi derbi petka posle onog između Đokovića i Andersona. Švajcarac vodi sa 5-2, a savladao je Japanaca na poslednja četiri odmeravanja, tako da je jasan favorit, ali mu sigurno neće biti lako, jer se namučio i na protekla dva susreta u Šangaju.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Kevin AndersonRodžer FedererATP listaMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara