Šangaj masters: Novak kreće protiv Merterera ili Šardija

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.10.18. | 09:49

Srpski teniser nije imao mnogo sreće pri žrebanju pošto su u njegovoj polovini Čung, Čekinato, Anderson, Cicipas, Čilić, Džonson, Monfis... Krajinović ukršta rekete sa Edmundom, a Lajović ponovo proba kroz kvalifikacije

Na pretposlednjem mastersu sezone, koji se tradicionalno održava u Šangaju predstojeće sedmice (tvrda podloga, nagradni fond 7.086.700 $), obavljen je žreb na kojem je Rodžer Federer bio prvi, a trostruki šampion Novak Đoković drugi nosilac.

Samim tim, njih dvojica se mogu sastati tek u eventualnom finalu koje je održava u nedelju 14. oktobra, što je donekle dobro mada je naš as trenutno u daleko boljoj formi. No, bilo kako bilo, kao i što dolikuje, Švajcarac i Srbin su slobodni u prvom kolu, te Federer čeka boljeg iz meča između opasnog Danila Medvedeva i Kineza Ze Žanga, dok se za čast odmeravanja sa Srbinom bore Nemac Maksimilijan Marterer i Francuz Žeremi Šardi. U trećem kolu Đoković bi mogao da ima priliku za slatku osvetu jednom od dva momka koji su ga izbacili sa prva dva grend slema u tekućoj sezoni, Korejca Hjeona Čunga ili Italijana Marka Čekinata. Najopasniji potencijalni rivali u eventulanom četvrtfinalu su mu veoma nezgodni, a to su Kevin Anderson, Stefanos Cicipas, Stiv Džonson, Gael Monfis itd. U drugoj polovini Đokovićeve polovine žreba nema mnogo zvučnih imena, tte su glavni favoriti za prodor u polufinale Marin Čilić Aleksander Zverev.

Izabrane vesti

U Federerovom delu žreba izdvajaju se Dominik Tim, Sten Vavrinka, Kei Nišikori, ali pre svih Huan Martin Del Potro koji bi mogao da ukrsti rekete sa Fedeksom u polufinalu. Kao što je već poznato, Rafael Nadal je odustao od "azijske turneje" zbog povrede kolena te će izgubiti ukupno 1.100 poena (500 za titulu u Pekingu i 600 za finale Šangaja).

U glavnom žrebu ovog mastersa je još jedan srpski as, Filip Krajinović koji je zajedno sa Dušanom Lajovićem imao berićetnu sedmicu u Pekingu gde su se obojica probila do četvrtfinala. On masters otvara susretom sa Britancem Kajlom Edmundom koji će od ponedeljka prvi put u karijeru ući među 15 najboljih na svetskoj listi. Kao i u prestonici Kine, tako i u Šangaju Lajović hrabro šansu traži kroz kvalifikacije, a prvi protivnik u meču u kojem je naš as veliki favorit je Poljak Hubert Hurkač.

FOTO: Star sport


tagovi

ATP ŠangajRodžer FedererFilip KrajinovićDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara