Denis Šapovalov (©Reuters)
Denis Šapovalov (©Reuters)

Šapovalov: Kad igraš protiv Nadala igraš i protiv sudija, granice moraju da postoje

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 11:17

“Nije pošteno kad vidite koliko se puta izvukao s ovim”, kaže Kanađanin

Nije uspeo da pobedi Rafaela Nadala, ali ga je Denis Šapovalov barem izazvao do krajnjih mogućnosti. Nije ga štedeo na terenu, a nije ni u komunikaciji sa sudijama, potom ni na konferenciji za novinare. Jer iako smatra da je pogrešio kada je glavnom sudiji Karlosu Bernardesu rekao “Vi ste svi korumpiraniŠapovalov je ostao pri tvrdnju da Španac ima zaštitu.

Izabrane vesti

Poštujem ga, ali moraju da postoje neke granice. Kada igraš protiv Nadala ne igraš samo protiv njega, već i protiv sudije. Veoma je teško i frustrirajuće sve to”, rekao je Šapovalov posle poraza u maratonu od četiri sata i pet setova.

Sporan detalj se desio još kada je Nadal dominirao na početku meča. Šapovalovu je zasmetalo što sudije ne opominju Španca iako je bilo očigledno da on troši previše vremena između servisa.

Pogrešio sam što sam rekao da su korumpirani, ali stojim iza svojih reči. Nije pošteno kad vidiš koliko se puta Rafa provukao sa ovim. Naravno da ću nešto da kažem sudiji, jer sam bio spreman da serviram, a sat otkucava”, žali se 22-godišnji teniser.

Na kraju, ponosan ide iz Melburna, ali podseća da njemu na prošlogodišnjem Australijan openu nisu dozvolili da u meču sa Janikom Sinerom ode ni do toaleta nakon što mu je tokom te jedne pauze ukazana lekarska pomoć. Nadalu baš danas - jeste.

Naravno da on (Nadal) ima povlašćen status, on koristi mnogo vremena između poena i setova, zato toliko dugo i traju. Kako on može da u istoj pauzi dobije i lekarsku pomoć i ode do toaleta?”, pita se Šapovalov.

Neće se Nadal mnogo sekirati oko ovoga. On je prošao dalje.



tagovi

Denis ŠapovalovRafael NadalAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara