Sayonara, Kei! Đoković - Del Potro u finalu US Opena

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 07:54

Novak počistio Japanca s 3:0 u setovima

Sayonara, Kei Nišikori!

Mogao je tako Novak Đoković da se obrati svom protivniku posle polufinala US Opena i da to ne izgleda nadmeno. Lagano ga je dobio, da ne kažemo počistio Novak i slavio s 3:0 u setovima - 6:3, 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Đoković je na taj način izborio plasman u svoje osmo finale US Opena gde će odmeriti snagu sa Huanom Martinom del Potrom. Argentinac se plasirao u finale tako što mu je Rafael Nadal predao meč zbog problema sa povredom.

A Đoković je sav posao protiv Nišikorija završio već posle 2 sata i 22 minuta igre. Hirurški precizno je igrao Novak i nije dopuštao Japancu da mu ni zapreti. Po jedan brejk u prva dva seta, te dva u trećem, bili su više nego dovoljni da Novak podigne ruke i proslavi prolazak u novo finale grend slema!

Videlo se od samog početka da je Novak ušao fokusirn u meč, dobio je prva tri gema i time najavio da sledi popularna "metla bez drške". Lagano je dobijao svoje gemove, bio je veoma ubedljiv i siguran kod udaraca, a podatak da nije dopustio nijedan brejk protivniku dovoljno govori sam za sebe.

Istakao je Đoković pre meča da ima odličan skor protiv Nišikorija, ali da mu ovaj protivnik ne odgovara zbog svoje brzine i upornosti. Ipak, ovoga puta je delovalo kao da Japanac šalje lopte koje se kao od zida vraćaju ka njemu. I to još jače.

Možda je i prelomni momenat meča bio peti gem drugog seta kada je Novak napravio taj potrebni brejk, potom završio set u svoju korist, poveo s 2:0 i već tada je bilo jasno da Kei nema šanse. Đoković je stigao do svog osmog finala u Njujorku čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i Ivanom Lendlom.

Novak tako sada igra novo finale grend slema i juri svoju 14. titulu. Toliko ih ima Pit Sampras. Ako Novak savlada Delpa u nedelju uveče, izjednačiće se sa Samprasom. Ispred će biti samo Nadal sa 17 i Federer 20.

Dostižno je! Ali, korak po korak...

Posle Vimbldona, ostao je još jedan korak do novog grend slema. Novak je ponovo onaj stari.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićHuan Martin Del Potro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara