(©Reuters)
(©Reuters)

Seča favorita u Sinsinatiju, Alkarasu drhti ruka pred sudar sa Polom

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 09:46

Amerikanac ga izbacio u Torontu pre nekoliko dana

Prava seča favorita, nosilaca, na mastersu u Sinsinatiju. Istina je da su ona četvorica najboljih i dalje tu: Karlos Alkaras, Novak Đoković, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, ali iza njih – pustoš.

Ispao je Kasper Rud, kojeg je eliminisao Australijanac Pursel (2:1), odleteo je i Holger Rune, koji je u drugom setu predao meč Amerikancu Mekdonaldu i to kada je već bio u rezultatskom zaostatku set i brejk, naš Dušan Lajović je spakovao kofere Janiku Sineru, a turnir je završen i za Andreja Rubljova, od kojeg je bio bolji Finac Rusuvori.

Izabrane vesti

A, da li bi na tom smetlištu favorita večeras mogao da se nađe Karlos Alkaras? Nije nemoguće, zato što se sudara sa istim čovekom koji ga je pre nekoliko dana izbacio u Torontu. Tomi Pol je kao neki mali kriptonit za Španca. I pre godinu dana na mastersu u Kanadi ga je eliminisao. U međusobnim susretima vodi 2:1. Ne može mnogo igrača da se pohvalim takvim rezultatom protiv prvog reketa sveta.

Tačno je i da nije svaki dan Božić, pa Pol svakako nije favorit protiv Alkarasa, ali gde su bile dve pobede u godinu dana, zašto ne bi mogla da bude i treća?

Još dva sjajna meča, na papiru gledano, čekaju publiku u Sinsinatiju. Danil Medvedev će igrati protiv Aleksandra Zvereva, koji malo pomalo vraća formu u kojoj je bio pre teške povrede sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa. Medvedev je favorit, jer na betonu ima bolje rezultate od Zvereva. Ima bolji i međusobni skor, vodi 9:6 u pobedama, s tim što je Nemac ruskog porekla dobio tek jedan meč od poslednjih devet.

Zaljubljeni Stefanos Cicipas još traži formu. U Torontu je ispao u prvom krugu, izbacio ga je Monfis, u Sinsinatiju je dobio prvi meč, a sada ide na Huberta Hurkača, uvek neugodnog Poljaka, koji je na prethodnom mastersu u Kanadi dobro namučio i Karlosa Alkarasa (2:1). Grk bolje stoji u međusobnim susretima, međutim, deluje da je Hurkač trenutno u boljoj formi i ne bi bila senzacija da se domogne četvrtfinala.



tagovi

Karlos AlkarasATP SinsinatiTomi PolDanil MedvedevAleksandar ZverevStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara