Senzacija: Ispade Federer! Ode i titula i prvo mesto! Rafa najbolji teniser sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 23:20

Iznenađenje i ženskoj kokurenciji, eliminisana Simona Halep

Senzacionalan dan u Majamiju! Najveći favoriti za trijumf na drugom mastersu sezone su - poslati kući. Rodžer Federer u muškoj i Simona Halep u ženskoj konkurenciji završili su takmičenje na Floridi, iako su imali po set prednosti i činilo se da grabe ka trećem kolu.

Nije vredelo.

Izabrane vesti

Posebno ne u slučaju Švajcarca, koji je posle rutinskih 6:3, dozvolio Tanasiju Kokinasisu da dobije drugu deonicu istim rezultatom, a da onda u trećoj slavi u taj-brejku i zabeleži najvredniji skalp u karijeri. Taman za potvrdu da Australija ne mora da brine za budućnost kad je tenis u pitanju. Kokinakis je na  turnir došao kao 175. igrač sveta, međutim, to je optička varka, jer 21-godišnji momak igra tenis budućnosti i ako nastavi da prikazuje repertoar iz duela sa Fedeksom za njega zime neće biti.

Federer je pretrpeo drugi vezani poraz na ATP turu. Pre šest dana u finalu Indijan Velsa tukao ga je Huan Martin del Potro, sad i Grk sa australijskim pasošem (prvi put posle 2014. izgubio dva uzastopna meča), pa će morati da plati skupu cenu. Nije odbranio poene od prošle godine (osvojio turnir) zbog čega će ga po okončanju Majamija na vrhu ATP liste preteći Rafael Nadal, iako Španac ne učestvuje na američkoj turneji. Rafa će 2. april dočekati kao prvi teniser planete.

Posle jutrošnje eliminacije Karoline Voznijacki, u ženskoj konkurencjji desilo se još jedno veliko iznenađenje. Sa turnira je ispala najbolja igračica sveta u ovom trenutku, Simona Halep. Kući ju je poslala Agnješka Radvanjska, posle skoro dvočasovnog maratona u Majamiju.

Rumunka je dobila prvi set 6:3, međutim, očigledno da u njenoj igri ne štima sve prema zamislima, pa je posle poraza u polufinalu Indijan Velsa od kasnije pobednice Naomi Osake, izgubila dva uzastopna seta i danas (2:6, 3:6). Halepova će, bez obzira na ranu eliminaciju ostati prva na WTA listi. Verovatno sve do Rolan Garosa.

S druge strane, ovo je Agnješkin veliki trijumf, potvrda da i dalje ima šta da pruži ženskom tenisu uprkos godinu dana porodioljskog bolovanja.

MASTERS U MAJAMIJU

Muški singl

Čorić - Majer 2:1
Šapovalov - Džumhur 2:0
A. Zverev - Medvedev 2:1
Tijafo - Edmund 2:1
Donskoj - Ferer 0:2
Berdih - Nišioka 2:0
Kačanov - Copil 2:0
Garsija Loez - Verdasko 1:2
Kveri - Albo 2:0
Federer - Kokanikis 1:2
Kun - Fonjini 0:2

Ženski singl

Hsej - Pliškova 1:2
Vithof - Dijaz 1:2
Halep - Radvanjska 1:2
Sevastova - Azarenka 1:2

FOTO: Action images


tagovi

Rodžer FedererTanasi KokinakisRafael NadalSimona HalepAgnješka RadvanskaATPATP Majamimasters majamiWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara