Serena odbila doping test!

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.06.18. | 15:36

Amerikanka tvrdi da je iz nepoznatog razloga maltretiraju agenti USADA

Najbolja teniserka svih vremena, Serena Vilijams nedavno je odbila da se podvrgne nenajavljenom doping testu.

Kod nju je u 08.30 ujutru 14. juna pokucao na vrata agent USADA, tamošnje antidoping agencije, ali je mlađa sestra Vilijams već napustila kuću na Floridi. Njen asistent je napravio grešku, uveo agenta na imanje koji je potom odbio da izađe dok se ona ne pojavi nakon čega je nastao konflikt. Vilijamsova je odmah pozvala predsednika WTA tura i požalila se na neprestano maltretiranje antidipong agencija, te da je od početka 2018. imala čak pet testova. Mnogo više nego bilo koja njena koleginica. Ovaj ju je povezao sa prvim čovekom USADA koji je nekako smirio situaciju, te je agent napustio imanje.

Izabrane vesti

Serena je čak odbila da bude testirana, što je dozvoljeno kada je provera nenajavljena (?), te neće biti sankcija protiv nje. Amerikanka nikada do sada nije pala na doping testu, pa nije jasno zašto je pod pritiskom sada kada nije ni u formi zbog porođaja, tako da zauzima 183. mesto na svetskoj lestvici.

Pred Serenom Vilijams je sada Vimbldon, grend slem koji je osvajala u više navrata, a uz Petru Kvitovu je sa kvotom 6,00 najveći favort za titulu.

Foto: Action IMAGES


tagovi

antidoping agencijadoping kontrolaSerena Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara